05/11/2011

Futbol-ficció

2 min
Futbol-ficció

Avui en dia el futbol està centrat sobretot en una rivalitat per sobre de les altres: la del Barça - Reial Madrid. I aquesta rivalitat desemboca en d'altres: José Mourinho - Josep Guardiola o Lionel Messi - Cristiano Ronaldo. Però, què hauria passat si Messi i Cristiano juguessin al mateix equip? Evidentment això seria futbol-ficció, però va estar a punt de passar a finals del 2008. O almenys això asseguren per Madrid.

En aquella època ja es parlava molt del futur de l'astre portuguès. Però si repassem l'hemeroteca, tant copsava les portades dels diaris esportius de Barcelona com les dels del Reial Madrid. I això ho van utilitzar els agents de Cristiano Ronaldo. El Barça va interessar-se pel jugador del Manchester United, no sabem si per boicotejar el fitxatge blanc o bé per un veritable interès. Va ser un estiu complicat. Guardiola va ser presentat al maig, tot i que va sonar amb molta força el nom de Mourinho i fins i tot algun directiu de l'època es va mostrar molt ferm a fitxar-lo.

Al Madrid el president era Ramón Calderón, però tot i guanyar dues Lligues consecutives no vivia el seu millor moment. El 2008 va acabar amb el Barça 12 punts per sobre del Madrid, que era cinquè, i el joc blaugrana enamorava per tot el continent. A més, en l'àmbit social el club blanc era un drama i necessitaven un cop d'efecte: fitxar Cristiano Ronaldo. Era una de les promeses de Calderón en campanya electoral i encara no ho havia aconseguit. Però un directiu li va dir la frase clau: "El Barça està a punt de fitxar-lo, i si ho fa, estarem deu anys sense guanyar res". Era l'empenta que necessitava. El Nadal del 2008, Madrid i Ronaldo, a través de Jorge Mendes, van firmar un precontracte que el lligava a el club blanc a partir de la propera temporada, i si una de les dues parts el trencava havia de pagar una indemnització multimilionària. Però el destí va fer que setmanes més tard, el 16 de gener, Ramon Calderón presentés la dimissió. I que Florentino Pérez accedís a la presidència l'1 de juny. Tot just arribar va haver d'executar el precontracte per no pagar la indemnització. I l'11 de juny Cristiano Ronaldo era un nou jugador del Reial Madrid. Tot per por que no el fitxés el Barça.

Us imagineu Cristiano Ronaldo al mateix vestidor que Messi? O que finalment Mourinho hagués fitxat pel Barça en lloc de Guardiola? Quanta raó té la meva mare quan diu que tot el que passa és per alguna cosa...

stats