MOTOCICLISME
Esports 18/06/2012

Lorenzo brilla a Silverstone i és més líder del Mundial

Nuria García
2 min
Lorenzo brilla a Silverstone  I és més líder del Mundial

BARCELONAJorge Lorenzo està fent un inici de temporada per emmarcar. El pilot mallorquí no ha baixat del podi en les sis primeres curses i només ha deixat escapar 10 punts -a Jerez i a Estoril va ser segon-. Ahir, a Silverstone, sense la tradicional pluja que rep els pilots al traçat anglès, Lorenzo va sumar la quarta victòria de la temporada, la tercera consecutiva. A més, el pilot balear reforça el lideratge del Mundial de MotoGP. Va arribar a Silverstone líder, però ara ja treu 25 punts -els que suma el campió d'una cursa- al segon classificat, Stoner.

Si a Jerez i a Portugal va ser Stoner qui va guanyar-li la partida (per més que Lorenzo va intentar agafar-lo, l'australià va aconseguir el triomf), en la tercera lluita Lorenzo va sortir-se amb la seva. El mallorquí no va fer una gran arrencada i va perdre una posició -sortia quart-, però amb la tranquil·litat que el caracteritza va saber esperar el moment oportú per passar a tots i cadascun dels seus rivals. Lorenzo es va col·locar segon en la setena volta, quan Stoner intentava obrir forat amb el grup perseguidor, i va caçar ràpidament l'australià. A diferència de les altres dues curses en què es van trobar a la pista, aquest cop el mallorquí es va desfer de l'australià i va dominar fins al final.

Pol guanya i Márquez és líder

Si algun dels 88 pilots que van prendre part en el Gran Premi de la Gran Bretanya va tancar un gran cap de setmana, va ser Pol Espargaró. El pilot de Granollers va dominar durant totes les sessions d'entrenaments lliures -només Márquez el va superar en el warm-up de diumenge al matí- i també en els oficials i va tancar el seu cap de setmana perfecte amb un triomf. Espargaró va perdre dues posicions en la sortida, però a onze voltes per al final ja liderava la cursa i obria forat amb la resta de pilots. El de Granollers va aconseguir-ho mantenint l'alt ritme que van imposar tots els pilots en la cursa de Moto2 i va deixar Marc Márquez barallant-se amb el britànic Scott Redding. El pilot local tenia ganes de fer-ho bé davant la seva afició i, tot i que Márquez ho va intentar, Redding va superar-lo en l'última volta i va fer inútils tots els intents del de Cervera per passar-lo.

"He dominat la cursa amb autoritat, una cosa que no havia aconseguit mai en els 125 cc", deia Espargaró, satisfet pel triomf. Márquez, que va pujar al tercer graó del podi, afirmava: "Sumar 16 punts en un circuit que ens ha costat tant és molt important". I és que aquests punts permeten al pilot de Cervera situar-se primer del Mundial, a sis punts d'Espargaró i de Thomas Luthi.

A Moto3, Maverick Viñales va sumar el seu tercer triomf de la temporada. El de Roses va haver de lluitar amb Lluís Salom i amb Sandro Cortese pel triomf. I va ser precisament a l'alemany a qui Maverick Viñales va prendre el lideratge del Mundial de Moto3 després de guanyar la cursa. Àlex Rins va caure i les proves que li van fer a la clínica mòbil del circuit van determinar que pateix una fissura al dit índex de la mà dreta.

stats