MOTOCICLISME
Esports 08/07/2012

Márquez segueix imposant el seu guió

D.r. Jover
3 min
Márquez durant els entrenaments d'ahir a Sachsenring. La pluja i l'estat de l'asfalt no van ser un problema per al de Cervera.

No té aturador. Ja sigui amb el traçat sec o moll. A Marc Márquez tant li fa, perquè té un idil·li amb la categoria de Moto2 i també amb les sessions de qualificació. A Alemanya ho va tornar a demostrar.

I és que ahir el pilot de Cervera va aconseguir la sisena pole position de vuit possibles aquesta temporada. Una xifra realment espectacular i que de ben segur anirà augmentant si segueix a aquest nivell, en què imposa un respecte massa gran als rivals tot i la seva curta edat (19 anys).

Márquez no és el líder del Mundial de Moto2 per casualitat (127 punts). Aquest matí (11.20 h, Telecinco) intentarà al Gran Premi d'Alemanya sumar un nou triomf per deixar més enrere els seus rivals, com per exemple Andrea Iannone, que sortirà desè.

Però qui no donarà res per perdut és el granollerí Pol Espargaró, que ahir no va tenir el seu millor dia sobre el traçat moll i sortirà des d'una discreta 17a posició. El pilot de Sito Pons, que encara recorda l'incident amb Marc Márquez al circuit de Montmeló i que no pot deixar escapar més punts, serà un dels rivals més ferotges pel campionat i el cerverí ho sap. Aquest matí un triomf de Márquez pot marcar un abans i un després al Mundial, i tothom haurà d'estar ben alerta a l'actuació del català.

Stoner no falla

A MotoGP la pluja va ser protagonista durant tota la sessió, igual que a Moto3. Tothom esperava que Valentino Rossi dominés la sessió o, si més no, estigués en els llocs capdavanters. Però no va ser així.

Il Dottore no es va sentir còmode, tot i que el clima l'afavoria, i sortirà novè. Qui no va fallar, com és habitual, és Casey Stoner. El pilot australià sortirà aquest migdia (13 h, Telecinco) des del primer lloc de la graella, mentre que Dani Pedrosa ho farà des del tercer lloc. El líder del Mundial, amb el permís d'Stoner, Jorge Lorenzo, sortirà des del cinquè lloc, tot i que confia remuntar posicions des del principi per lluitar de tu a tu amb un Stoner que des que va anunciar la seva retirada del campionat del món per a finals de temporada va a més.

Aleix Espargaró, per la seva banda, va fer el desè lloc i va ser la millor CRT de la graella, mentre que Iván Silva sortirà des de la dinovena posició. La lluita entre Stoner, Lorenzo i Pedrosa -amb algun convidat més- pot ser ferotge sota la pluja que es preveu a Sachsenring, que pot condicionar molt la cursa i fer guanyar el més hàbil en un circuit ben moll i sota la pluja.

Maverick, descol·locat

A Moto3 és on més sorpreses hi va haver, i avui n'hi pot haver més (14.30 h, Telecinco). Durant la qualificació la pluja va ser més intensa i va dificultar la feina de molts pilots capdavanters al Mundial, com per exemple el líder. El català Maverick Viñales no va poder passar de la 24a posició -el seu cosí Isaac va ser 25è- i haurà de fer una gran remuntada des del principi si vol ser al final de la cursa entre el grup dels millors, ja que Cortese, el seu gran rival del Mundial, va fer la pole position i sortirà primer.

"No sé què ha passat, no he aconseguit situar la moto als revolts i derrapava constantment", va comentar Viñales. El valencià Adrián Martín, que sortirà tercer, pot acabar sent un aliat de Viñales si fa perdre punts a Cortese. El de Roses, però, anirà a totes.

stats