JOCS OLÍMPICS
Esports 26/06/2012

Ryan Lochte derrota Michael Phelps en el primer duel entre les dues estrelles al preolímpic de natació

La primera jornada del preolímpic de natació dels Estats Units, que se celebra a Omaha (Nebraska), va veure el triomf de Ryan Lochte sobre Michael Phelps als 400 metres estils

Ryan Lochte i Michael Phelps

BarcelonaCom ha succeït en els últims enfrontaments, Lochte va vèncer en la sèrie preliminar i també a la final, amb un temps de 4 minuts, 7 segons i 6 dècimes. Lochte, de 27 anys, que va dominar el darrer campionat del món, en què va guanyar cinc medalles d'or (incloent-ne dues en duels directes amb Phelps), va confirmar que arriba en un gran moment als Jocs Olímpics de Londres 2012. Phelps va quedar segon a la prova, amb un registre de 4:07.89 i va confirmar que es troba llest per fer de nou història quan arribi a Londres.

Tyler Clary, que va ser segon en el campionat del món del 2001, no va poder aconseguir el passi olímpic en quedar en tercer lloc amb un temps de 4:09.92, cosa que el va deixar frustrat, i en sortir de la piscina no va voler parlar amb els periodistes a la zona mixta. La presència de Lochte i Phelps a Londres serà un dels punts forts del calendari.

Phelps va començar amb força la prova amb l'estil papallona, el seu gran fort, però Lochte va recuperar el control quan van canviar a la braça, cosa que li va permetre aconseguir avantatge suficient, que va mantenir fins al final amb l'estil lliure. Tot i quedar en segon lloc, Phelps, que ja ha anunciat que els Jocs Olímpics de Londres 2012 seran els últims, s'ha mostrat molt satisfet amb la condició física a la qual ha arribat a les proves de classificació i més llest que mai per al gran repte de participar de nou en els 400 metres estils.

El campió olímpic té previst participar en els 100 i 200 metres papallona, 200 metres estils i 200 metres lliures, a més d'estar present en tres proves de relleu amb l'equip d'Estats Units, cosa que li dóna oportunitat de lluitar de nou per aconseguir vuit medalles d'or.

En altres finals de la primera jornada del preolímpic, Peter Vanderkaay va aconseguir per tercera vegada el seu pas a uns Jocs d'Estiu en guanyar la final dels 400 metres lliures amb un temps de 3:47.67 minuts. Conor Dwyer va ser segon i també va aconseguir el pas olímpic en establir un temps de 3:47.83.

Beisel va triomfar en la competició femenina

Dins de la competició femenina, Elizabeth Beisel, de 19 anys, va aconseguir el triomf a la prova dels 400 metres estils en establir un registre de 4:31.74 minuts, dos segons més que Caitlin Leverenz (4:34:48), que l'acompanyarà per ser també a Londres 2012.

Dana Vollmer, que va patir la decepció de no classificar-se per als Jocs Olímpics de Pequín 2008, va establir la millor marca nacional, amb un registre de 56,42 segons en la prova dels 100 metres papallona, cinc dècimes menys (56.47) del que ella mateixa va establir el 2011.