El Barça progressa a poc a poc i empata contra el Niça (1-1)

Montoya ha abandonat el terreny de joc al primer temps per problemes al turmell dret

Albert Llimós
Iniesta, rodejat de jugadors del Niça en l'amistós de pretemporada del Barça

BarcelonaEl Barça ha empatat 1 a 1 contra el Niça en el segon test de la pretemporada, després d'una setmana de feina intensa a St. George's Park. El gol francès l'ha marcat Cvitanich després d'un penal de Gerard Piqué, i Xavi ha empatat al segon temps, també de penal. Luis Enrique pràcticament ha format amb dues alineacions. La notícia negativa, la lesió de Martín Montoya, que ha abandonat el terreny de joc amb problemes al turmell dret i ha estat substituït per Patric.

En la primera formació, el tècnic asturià ha fet debutar Jérémy Mathieu i Rafinha. El Barça no ha pogut superar el ritme més alt de competició que té el Niça de Claude Puel, que és a una setmana de debutar a la lliga francesa, i ha tingut problemes per imposar el control. Al minut 21, un penal ingenu de Gerard Piqué en una centrada lateral, ha permès avançar-se al conjunt local. L'argentí Darío Cvitanich ha marcat el primer gol de la nit a l'Allianz Riviera, i ha superat així un Marc-André ter Stegen que ha endevinat la direcció del xut. La millor ocasió blaugrana ha arribat en una rematada de Jordi Alba, quan ha intentat una centrada que s'ha enverinat i ha impactat al travesser del porter Hassen.

Al segon temps, Luis Enrique ha canviat tots els futbolistes menys Marc-André ter Stegen, que ha demostrat un gran toc de pilota amb desplaçaments precisos en la sortida de la pilota. Ivan Rakitic ha viscut els seus primers minuts com a blaugrana, acompanyat per Xavi i Sergi Samper a la medul·lar. El madrileny Munir ha tingut un un contra un amb el porter local, però el seu remat ha impactat al cos de Hassen. Xavi, que ha donat tres assistències en 10 minuts, ha fet l'empat, de penal, uns minuts més tard. Amb uns Halilovic i Deulofeu molt actius, qui ha tingut la gran oportunitat ha estat Sandro Ramírez, que ha impactat el seu xut amb la cama esquerra al pal. El Barça ha dominat els minuts finals, però ha estat incapaç de superar el conjunt francès. Marc Bartra, al minut 93, ha pogut donar la victòria, però ha rematat fora un contraatac.