BARÇA
Esports Barça 27/09/2014

Messi i Neymar es diverteixen i esborren qualsevol dubte (6-0)

El brasiler marca un 'hat-trick', l'argentí fa dos gols i Rakitic completa la golejada contra el Granada

Albert Llimós
Rakitic i Messi, després del 2-0

BarcelonaEl Barça s'ha espolsat de sobre qualsevol dubte que hauria deixat l'empat a zero contra el Màlaga. El conjunt de Luis Enrique ha golejat 6 a 0 el Granada de Joaquín Caparrós, gràcies a un 'hat-trick' de Neymar i l'actuació estel·lar de Messi liderant l'equip des de la mitja punta. Rakitic i el mateix argentí en dues ocasions han certificat el triomf que situa el Barça novament com a líder de Primera Divisió.

Luis Enrique ha donat la batuta del mig del camp a Xavi Hernández, pràcticament inèdit aquesta Lliga. On hi ha hagut més canvis, però, ha estat en la línia defensiva, ja que no ha repetit cap dels quatre futbolistes que van sortir d'inici a Màlaga en el darrer partit. Amb Piqué, Douglas i Alba fora de la convocatòria, el tècnic asturià ha format amb Alves, Mascherano, Mathieu i Adriano. Canvis i més canvis, pensant en el partit del PSG d'aquesta setmana a la Lliga de Campions.

El primer gran avís ha estat visitant, al minut 7 de partit. Arribada fins a la línia de fons de Foulquier, que retalla amb intel·ligència, i la seva centrada la remata El Arabi al travesser. La rèplica del Barça, demolidora. Centrada lateral d'Alves al segon pal, arriba sol Mathieu que centra al mig, i Munir, a dos metres de la línia de gol i sense oposició, remata enrere. La pilota del francès era massa forta, i li ha quedat enrere al davanter madrileny, que ha impactat amb la tíbia. Dos minuts més tard, l'assistent ha aixecat el banderí i l'àrbitre, Martínez Munuera, ha anul·lat el gol de Messi, que havia rematat de primeres la passada d'Adriano.

El Barça ha mantingut el control del partit, però els contraatacs del conjunt de Joaquín Caparrós, sustentats en la força de Success i El Arabi, han creat perill a la porteria de Bravo. Tot i això, el primer gol ha arribat per part blaugrana gràcies a un error d'Héctor Yuste, que ha cedit malament la pilota, i l'ha donat a Neymar directament, que ha encarat Babin i el seu xut, ha impactat a les cames del defensa del Granada i ha batut Roberto. El gol de Neymar (el quart del brasiler a la Lliga), ha estat el més matiner del Barça aquest curs, al minut 26.

Amb el gol, l'equip local ha baixat la intensitat, i el Granada ho ha intentat amb un cop de cap de Success. Al minut 43 però, el Barça ha ratificat la seva superioritat. Messi ha superat dos rivals a la banda dreta i la centrada amb cama dolenta l'ha rematat Rakitic, entrant amb força entre els centrals visitants i col·locant la pilota al pal llarg de Roberto. Dos minuts més tard, sense temps per assaborir el segon gol, Messi ha filtrat una passada a l'espai per a Munir, i el rebuig de Roberto, que ha sortit als peus del jugador del planter, l'ha aprofitat novament Neymar per certificar la victòria i col·locar el 3 a 0.

A la represa, Caparrós ha donat més profunditat al seu bloc, amb l'entrada de Piti i Silvestre. Malgrat els canvis, la primera gran ocasió ha estat de Xavi, en una falta frontal que ha parat Roberto. Un minut més tard, Rakitic ha robat una pilota al mig del camp, l'enèsima, i Messi ha deixat Munir sol davant del porter rival, tot i que una mica escorat. El xut creuat del davanter madrileny ha sortit lleugerament fora de la porteria rival. Al minut 62, s'ha vist la millor jugada del partit: Assistència precisa de Xavi a l'espai, Alves la toca de primeres amb l'interior i Messi marca amb el cap. Ha estat el gol 400 de l'argentí des que és professional, 358 vestint de blaugrana.

El festival culer ha seguit al cap de pocs instants. Messi ha trobat altre cop espais, i la seva passada enrere l'ha finalitzat amb tota tranquil·litat Neymar des de l'interior de l'àrea. Hat-trick del brasiler. El Barça s'ha divertit durant els 20 minuts finals, amb Xavi i Messi portant la batuta de l'equip. El públic del Camp Nou (72.596 espectadors) ha fet l'onada durant els minuts finals. L'èxtasi ha anat encara a més, ja que Messi ha robat una pilota a Murillo (últim defensor) i ha picat la pilota per sobre de Roberto per fer el 6 a 0 final. El Barça novament ha deixat la porteria a zero.

BARÇA 6 - 0 GRANADABarça:

Bravo; Alves, Mascherano, Mathieu, Adriano; Rakitic (Sergio Roberto, min. 57), Busquets (Bartra, min. 63), Xavi; Messi, Neymar i Munir (Sandro, min. 72).

Granada CF: Roberto: Nyom, Babin, Murillo, Foulquier; Fran Rico, Héctor Yuste, Iturra, Javi Márquez; El Arabi (Luis Martins, min. 66) i Success.

Gols: 1-0, min.26: Neymar. 2-0, min.43: Rakitic. 3-0, min.45: Neymar. 4-0, min.61: Messi. 5-0, min.65: Neymar. 6-0, min. 82: Messi.

Àrbitre: Martínez Munuera, comitè valencià. Targetes grogues: Fran Rico (min. 34), Foulquier (min. 81) i Silvestre (min. 89).

Estadi: Camp Nou, 72.596 espectadors.