BARÇA
Esports Barça 19/08/2011

Cesc: "No he vingut a retirar el Xavi. Jo he vingut aquí a jugar amb el Xavi"

En parlar-ne amb els serveis de comunicació oficials del club, Cesc Fàbregas ha repassat aquests últims dies una entrevista en què admet que "els últims han estat mesos de molta pressió; mentalment t’esgota molt, però finalment ha passat tot i estic molt content de tornar a ser jugador del Barça”

Redacció
2 min

BarcelonaCesc reconeix que si li ha costat tant tornar al Barça, en part és “culpa meva per haver marxat; ni en els meus millors somnis m’havia imaginat que un dia jugaria al primer equip del Barça. Ni quan era petit, ni jugant amb l’Arsenal havia pensat que viuria un dia com el de dilluns”.

El maresmenc ha tornat a defensar Wenger, i també ha recordat els dies en que va decidir fitxar per l'Arsenal. “Veia que no tenia oportunitats d’arribar al primer equip i el Xavi era molt jove en aquella època. També hi havia l’Andrés i alguns jugadors del juvenil i el Barça C que anaven molt endavant. I vaig anar veient que em quedava enrere. Em va fer gràcia que un equip anglès com l’Arsenal preguntés per mi, i sobretot em va al·lucinar que l’entrenador del primer equip, Arsène Wenger, tallés les seves vacances per venir a veure’m. Jo tenia 16 anys i jugava al cadet del Barça. La proposta esportiva que em van fer era brutal”.

Guardiola, Xavi i Iniesta

Cesc ara treballa amb Guardiola, a qui admirava tant com a jugador. Creu que “puc aprendre molt del Pep i dels companys. Sé que en traurà molt de mi. A més, hi ha molts aspectes tàctics i tècnics que puc arribar a millorar en aquest equip”. Sobre Xavi i Iniesta, afirma que "Són dos cracs tant fora com dins el camp. El Pep sempre ha estat una referència per mi, però ara ells dos són la referència mundial".

De Xavi, ha afegit que "encara li queden uns quants anys. No he vingut a retirar el Xavi. Jo he vingut aquí a jugar amb el Xavi, a competir amb el Xavi i a guanyar amb el Xavi. I igual que t'ho dic del Xavi, t'ho dic de l'Andrés i el Thiago. Jo crec que entre tots ens agruparem bé. Sé que ho farem. Amb el gran grup que hi ha farem grans coses".

En parlar de Puyol, Cesc ha recordat com "durant el Mundial ho vaig passar molt malament, i ell era cada dia a la meva habitació animant-me. I, al final, vaig sortir a la final del Mundial, tot va acabar bé i em va dir: ‘veus com has de confiar més en tu mateix?’. És un capità dins i fora del camp, per la seva personalitat i la seva humilitat. He conegut molt poques persones com ell dins el futbol”.

Finalment, ha explicat el motiu de portar "Fàbregas" a la samarreta: “Jo normalment m'hi posaria Cesc. És el que volia i no és que sigui supersticiós. A Anglaterra has de posar Fàbregas perquè s’ha de posar el cognom, i a la selecció, quan vaig debutar, em vaig posar Cesc i no m’anaven gairebé les coses. Però, de cop i volta, em vaig posar Fàbregas i vam guanyar l’Eurocopa i el Mundial. I al Barça m'hi volia posar Cesc, però vaig pensar ‘Si m’ha anat bé amb Fàbregas, hem de seguir amb Fàbregas i guanyar molts títols'”.

stats