Barça
Esports Barça 20/04/2012

Xavi: "La solució contra nosaltres és prendre'ns la pilota"

El migcampista del Barça ha parlat amb el diari francès 'L'Équipe' sobre el clàssic de dissabte

Efe
2 min
Xavi Hernández

BarcelonaEl migcampista del Barça Xavi Hernández ha assegurat que la recepta per guanyar el Barça és prendre'ls la pilota, encara que ha reconegut que, en condicions normals, el seu equip sap que tard o d'hora aconseguirà fer gol.

"La solució contra nosaltres és prendre'ns la pilota. O canviar les condicions de joc, fer-nos jugar en un terreny molt sec o amb la gespa alta", va assenyalar l'internacional català en una entrevista al suplement setmanal del diari francès 'L'Équipe', que aquest dissabte dedica un especial al Barça.

Algunes de les estratègies per posar en "problemes" el Barça passen per alentir artificialment les condicions de joc, influir sobre l'estat del terreny de joc o tancar l'equip defensivament i deixar "un davanter centre ràpid en el cercle central", apunta Xavi.

"En condicions normals, sabem que tard o d'hora marcarem", ha afegit el tres vegades campió de la Lliga de Campions.

El jugador ha lloat la concepció del futbol de Pep Guardiola, que parteix de la base de Johan Cruyff, i ha assegurat que el Barça "ha revolucionat el futbol perquè forma els jugadors com si haguessin de ser entrenadors".

Ha confessat que el seu exentrenador, l'holandès Frank Rijkaard, no confiava en ell, i que ha estat bo per al club i per al seu propi ego tornar a sentir-se "important". "Rijkaard no creia en mi. Volia que el nostre joc prengués una dimensió física superior, estimava que era l'únic mitjà de lluitar amb les mateixes armes que els millors clubs europeus", assenyala Xavi.

El campió del món ha destacat, a més, la importància de la influència de Cruyff al Barcelona, on va portar la seva filosofia que "el talent ha de prevaler sobre el físic".

"Fa quatre o cinc anys era pèssim, inútil, nefast. Era el càncer del Barça! Un jugador de 1,70 era simplement impossible", ha recordat en vigílies de disputar el partit de Lliga contra el Reial Madrid i el de tornada de la semifinal de la Lliga de Campions contra el Chelsea.

stats