Lliga de Campions
Esports Barça 07/04/2011

No és modèstia, és un 5-1 enganyós

Guardiola intenta avançar feina des de la roda de premsa per deixar clar que l'eliminatòria no està resolta tot i el coixí de gols aconseguit al Camp Nou i trobarà en el mateix partit el millor argument per convèncer tothom de la dificultat de la tornada a Donetsk

Dani Alves lluita per una pilota amb Willian.

BarcelonaEl Barça va golejar al Xakhtar i té a tocar les semifinals de la Lliga de Campions. Això és un fet. Com també ho és que, per ocasions, per sensacions, els ucraïnesos van poder donar més d'un ensurt als culers al Camp Nou i sortir de Barcelona amb un resultat molt més obert de cara a la tornada.

El Xakhtar, de fet, va ser qui primer va avisar, i amb molt de perill, amb una primera cursa de Luiz Adriano que va acabar en una caiguda dins l'àrea però que hauria pogut ser una primera rematada dels de Lucescu. Després, el ràpid gol d'Iniesta al minut i mig de joc va fer oblidar aquest primer perill visitant.

Com també s'ha oblidat ràpid el quart d'hora de nervis i neguit defensiu, amb pèrdues de pilota en zones d'iniciació (Alves va ser, amb 13, l'home que més en va perdre) que van convertir-se en contracops ferotges del Xakhtar. De fet, tres de les quatre primeres ocasions van ser accions del Xakhtar. La del Barça va ser el gol d'Iniesta. Només les males execucions de Willian i Luiz Adriano van evitar que les jugades acabessin en alguna cosa material, en algun gol. Fa bé el Barça de conservar, però, la sensació, encara que ahir no fossin gols.

Un altre dels detalls que alerta que l'equip patirà si no posa tots els sentits en el terreny de joc de Donetsk, és l'acció de la targeta d'Iniesta en el minut 59, després del 3-0. És l'únic moment que els jugadors del Barça evidencien estar pensant en alguna altra cosa més enllà del partit, que ja tenen el cap en semifinals. Iniesta se surt del guió, s'allibera de targetes pensant en l'hipotètic creuament amb el Reial Madrid i, en la següent acció, marca el Xakhtar el 3-1. Guardiola va amagar-se a la banqueta, renegant de forma evident, perquè és qui millor entén que, si el Barça es desconnecta del partit, els ucraïnesos i Lucescu no perdonen. Sortir a mig gas a Donetsk, encara que amb un 5-1 soni ridícul dir-ho, pot acabar fent llargs els 90 minuts de la tornada.