Barça
Esports Barça 08/09/2011

Abidal: "Per qüestions de salut i per respecte al club, vull pensar-me bé la meva renovació"

El defensa francès del Barça ha reconegut que vol "seguir al Barça" però que després de la malaltia que va patir, vol reflexionar bé abans de prendre una decisió sobre la seva continuïtat al club

Natalia Arroyo
2 min
Abidal defensa Hulk / EFE

BarcelonaSi el central blaugrana juga contra la Reial Societat, el francès complirà 100 partits de Lliga amb la samarreta del Barça, una xifra especial per al jugador i que el fa sentir orgullós. "No sóc de sumar aquestes coses. Intentaré jugar més, si puc. Per mi és un partit més, però aquest número cent vol dir que he jugat molts partits amb el meu club".

Aquesta afirmació ha dut Abidal a parlar sobre la seva renovació amb el Barça: "Tinc l'oferta del club. Ho he parlat amb Zubizarreta i li he dit que no vull enganyar ningú. He passat moments difícils amb la malaltia i després de l'operació, i vull pensar-m'ho bé. El primer és la salut. Vull reflexionar-ho bé. Segur que trobarem un bon acord. Jo sempre he dit que vull seguir al Barça, que el meu somni és acabar la meva carrera aquí, a Barcelona".

Abidal ha valorat que una de les coses que més l'inquieta per decidir sobre si seguir o no al Barça és tenir la certesa que recuperarà el 100%, i tenir dificultats per trobar la forma amb la mateixa facilitat que abans. "Ara estic més o menys. Quan arribi al meu nivell, ja t'avisaré", ha comentat, en to simpàtic. I ha explicat quines són les seves sensacions. "Cada mes m'estic fent proves. Ahir me'n vaig fer una a París. Prenc pastilles cada dia però no sé com reaccionarà el meu cos. Per respecte al club, vull pensar-m'ho bé".

Quan li han preguntat si té por a tenir complicacions de la malaltia, el francès ha sigut rotund: "Els metges no em poden dir si recauré. Això només ho diu el d'aquí a dalt. Jo segueixo fent. Si em toca, em toca. I si no, millor". El que Abidal té clar és que cada matí s'aixeca "amb la il·lusió d'anar a entrenar".

El partit de dissabte

Sobre la Reial Societat, el defensa ha dit que l'equip no ha pogut "treballar gaire per preparar el partit" pels compromisos internacionals, però es mostra confiat que l'equip se'n sortirà. Sobre les possibles variants tàctiques de l'equip aquesta temporada i la defensa de tres contra el Vila-real, Abidal ha dit: "L'entrenador sempre s'adapta al rival. Qui jugui, ha de donar el màxim i interpretar el que vol el mister".

Guardiola, un gran tècnic

També ha parlat sobre Guardiola, que aquesta tarda serà homenatjat al Parlament. "És un entrenador perfecte. Ho ha guanyat tot, i té un discurs perfecte, diàleg amb els jugadors. Representa molt bé la imatge de Catalunya. Per respecte, per treball".

stats