Barça
Esports Barça 11/03/2013

Piqué: "Qui no cregui que podem passar, que deixi el seient lliure"

El central del Barça assegura que té bones sensacions i que hi ha nivell "a la plantilla per passar l'eliminatòria" i que l'objectiu de l'equip és passar, "no callar boques"

Natalia Arroyo
2 min
Gerard Piqué, durant la roda de premsa abans de jugar contra el Milan / XAVIER BERTRAL

Sant Joan DespíPuntual, Gerard Piqué ha comparegut davant els mitjans de comunicació per expressar la seva confiança a remuntar l'eliminatòria, tot i el 2-0 de l'anada a San Siro. "Sento que passarem. Que podem fer-ho. Tenim talent, tenim plantilla per passar l'eliminatòria. Juguem contra un dels clubs més grans, però tenim un dels millors equips de la història d'aquest club i ho podem aconseguir", ha comentat. "Tot i que en les últimes setmanes se'ns ha criticat, aquest equip respondrà demà [dimarts]. No valen excuses, no val parlar de nervi o frescor".

"Hem d'intentar que la gent s'enganxi des del primer moment –ha comentat Piqué–. Hem d'aconseguir que des del primer minut l'afició estigui al nostre costat. Necessitem que hi cregui. Qui cregui que no passarem, que deixi el seient lliure perquè necessitem 90.000 persones que creguin que podem passar". En aquest sentit, el central ha recordat "el gran dia de barcelonisme" que es va viure abans de l'eliminatòria contra l'Inter de Milà. "Els jugadors ja sabem quan toca jugar més amb el cap i quan amb el cor", ha comentat, per afegir que potser en aquell partit es va abusar de voler entrar per dins quan "hauria sigut millor obrir les bandes". "Però ara és molt fàcil dir-ho".

Piqué ha demanat confiança i "tot el crèdit del món per a aquest equip" i, amb to crític i emocionat, ha repassat la història del club: "Després de 90 anys de guanyar alguna Lliga, arriba Cruyff i canvia la història i la mentalitat del club. Passem anys d'aquella manera i després Rijkaard i Guardiola tornen a canviar-nos la mentalitat. Fa ben poc, celebràvem com bojos un gol de xilena de Rivaldo que ens classificava per jugar a Europa. Crec que ens hem guanyat que es confiï en nosaltres".

El defensa blaugrana ha deixat clar que l'equip "no vol callar boques" perquè la temporada, a 13 punts del segon classificat en Lliga i eliminats pel Reial Madrid a les semifinals de la Copa, "està sent brillant". "Si volem passar és per nosaltres, no per reivindicar-nos de res".

"No vaig dir que hem de guanyar pel Tito, ni vaig dir que guanyarem 3-0", ha matisat sobre les seves declaracions a la Xina. "Enyorem el Tito. És el nostre entrenador, el nostre guia. De tota manera, el Jordi Roura està fent una gran feina. Necessitarem la seva ajuda des de Nova York i intentarem fer un resultat que ens ajudi a passar", ha afirmat.

Per Piqué, les claus del partit passen per "aprofitar l'amplada del Camp Nou, moure ràpidament la pilota sobre la gespa, que estarà ben mulladeta". "Fa anys que juguem contra rivals que se'ns tanquen. El Milan és un especialista en això, però confio en la qualitat dels de dalt", ha afegit. Sobre el sistema de joc, si es juga un 4-3-3 o un 3-4-3 "serà decisió del cos tècnic".

"Un gol del Milan ens penalitza molt, és cert. Però aquest equip està capacitat per fer quatre gols al Milan, encara que òbviament serà més difícil. En el futbol sempre corres el risc d'encaixar un gol. Ja veurem com va", ha dit, per acabar.

stats