NBA
Esports Bàsquet 10/01/2012

Cinc motius per entendre la millora en el tir de Ricky Rubio

Els Minnesota Timberwolves han perdut a la pista dels Toronto Raptors (97-87) de José Manuel Calderón, però el base català continua exhibint un gran encert en el tir de tres punts

àlex Gozalbo
1 min
José Manuel Calderón i Ricky Rubio.

BarcelonaEls Minnesota Timberwolves de Ricky Rubio han perdut a la pista dels Toronto Raptors (97-87) de José Manuel Calderón. El base català ha acabat el partit amb 10 punts, 6 assistències i 4 rebots en 29 min i 30 s de joc.

Rubio ja suma 8/16 triples en 9 partits amb un percentatge del 50%. Hi ha cinc motius que expliquen la millora del jove del Masnou en el llançament exterior:

1. Treball. Com va explicar Miquel Nolis a l'ARA, Ricky Rubio ha aprofitat l'estiu per treballar el tir exterior amb entrenaments específics en què ha millorat i accelerat la seva mecànica.

2. Pista de joc. La línia de tres punts és més lluny, a la NBA –7,24 a la part frontal–, i això fa que les ajudes defensives necessitin recórrer una distància més gran fins a arribar a la posició del llançador.

3. Pitjors defenses. La concentració de partits fa que els scoutings de la NBA siguin pitjors que els europeus i els rivals coneguin menys els defectes de Ricky Rubio, que es beneficia del tipus de defenses que rep.

4. Referència interior. El joc de Kevin Love obliga les defenses rivals a tancar-se per protegir la cistella, i d'això se'n beneficia tota la línia exterior dels Minnesota Timberwolves.

5. Confiança. L'aspecte psicològic del jugador ha millorat i Ricky Rubio reconeix que el tancament patronal li ha servit per pensar i fixar nous objectius.

stats