Eurolliga
Esports Bàsquet 17/05/2015

El Madrid de bàsquet acaba amb 20 anys de sequera europea (78-59)

L'equip blanc supera l'Olympiacos i es proclama campió de l'Eurolliga per primera vegada des de l'any 1995

Sergi Llull / EFE

Enviat especial a MadridEl Reial Madrid de bàsquet ha superat aquest diumenge l'Olympiacos (78-59) i ha acabat amb 20 anys de sequera europea en guanyar la seva novena Eurolliga, un títol que no aconseguia des de l'any 1995. Jaycee Carroll, que ha anotat 11 dels seus 16 punts en poc més de dos minuts, i Andrés Nocioni, que ha acabat amb 12 punts i 7 rebots, han estat els herois del triomf blanc.

L'equip grec, botxí del Barça en els quarts de final, no ha pogut repetir l'heroïcitat de divendres, quan va eliminar el CSKA de Moscou. Amb Vassilis Spanoulis desencertat, Matt Lojeski (17 punts) ha estat el seu millor jugador.

L'equip blanc ha trigat en agafar el fil al partit. Felipre Reyes i Ioannis Bourousis han comès la segona falta personal molt aviat i Pablo Laso s'ha vist obligat a recórrer a Andrés Nocioni i Marcus Slaughter com a parella interior. L'Olympiacos ha arribat a tenir una renda de sis punts a l'inici del segon període (15-21).

Penalitzat per les pèrdues de pilota i les errades en els tirs lliures i sorprès per l'aportació de Jonas Maciulius, que ha anotat 9 punts en 8 minuts, l'Olympiacos ha cedit la iniciativa en el joc i també en el marcador contra un Reial Madrid que ha arribat al descans amb una renda de set punts (35-28).

L'equip grec tan sols ha anotat un punt en els primers quatre minuts del tercer període i el Reial Madrid ho ha aprofitat per construir-se una renda d'onze punts (40-29). Impulsat per Matt Lojeski, la resposta de l'Olympiacos ha estat espectacular i amb un parcial de 0-12 ha capgirat el marcador (40-41).

Onze punts de Jaycee Carroll en poc més de dos minuts han tornat a obrir una escletxa important en el marcador (53-44). La renda local ha arribat a ser de 10 punts a l'inici del període decisiu (56-46).

Lluny de malbaratar la renda, com va fer en les últimes dues finals de l'Eurolliga de Londres i Milà, el Reial Madrid ha jugat amb encert i caràcter els minuts decisius. Al final, 78-59.