NIJT
Esports Bàsquet 12/05/2013

El Fiatc Joventut, campió d'Europa júnior (82-59)

La Penya s'ha imposat al Barça Regal en una final que s'ha disputat a la pista central de l'O2 Arena de Londres

àlex Gozalbo / Gerard Solé

LondresEl Fiatc Joventut s'ha proclamat aquest diumenge campió del Nike International Junior Tournament (NIJT). La Penya, sense cap jugador estranger, s'ha imposat al Barça Regal (82-59) en una final que s'ha disputat a la pista central de l'O2 Arena de Londres.

L'equip verd-i-negre, que està entrenat per Paco Redondo, ha trencat la final al segon quart, quan ha aconseguit una renda de 20 punts. Alberto Abalde (18 punts), José Nogués (13) i Agustí Sans (14) han liderat l'atac de la Penya, que ha sabut defensar molt bé i competir amb més intensitat que un rival que s'ha rendit massa aviat. Mario Hezonja, que divendres es va lesionar, ha acabat amb 6 punts en 21 minuts.

"La il·lusió és el que ens ha portat fins aquí", ha dit Paco Redondo, entrenadorde l’equip júnior del Fiatc Joventut després d’haver firmat un partit de somni.Victòria amb molta contundència contra un Barça Regal que només ha pogutresistir durant deu minuts l’energia badalonina. Els verd-i-negres han basat laseva victòria en una intensíssima defensa d’ajudes i l’esforç col·lectiu enatac, amb quatre jugadors superant la barrera dels deu punts.

Tot i la igualtatinicial, amb un Adrià Cantenys protagonista en uns primers deu minuts, elsbadalonins han posat molt ràpidament la victòria del seu costat amb l’entradaal partit d’Alberto Abalde i Xavier Assalit. Els dos exteriors han revolucionatel partit, augmentant-ne el ritme i facilitant els contraatacs còmodes delsverd-i-negres. Els blaugranes, sense resposta,han arribat al descans amb uncontundent 46-29 en contra.

I només tresminuts necessità el Fiatc Joventut per tancar la victòria. Parcial de 12-0després d’una cistella inicial de Draskovic per sentenciar un campionat que handominat de principi a fi, consolidant el treball diari amb el premi de sernomenat el millor equip júnior d’Europa. Fins i tot, els badalonins arribaren atenir un màxim avantatge de 37 punts (74-37) ja en el segon quart. Només els 18punts finals d’un superat Marc Garcia han acabat de maquillar un triomfverd-i-negre sense, pràcticament, oposició.

Nova exhibiciódel base balear Agustí Sans, que ha finalitzat el partit amb 28 de valoració, idel tirador Alberto Abalde, autor de 18 punts. La generació del 95 badaloninaposa la cirereta a una completíssima ratxa de victòries: campions d’Espanyainfantil, cadet i ara, campió d’Europa júnior. Però no hi haurà massa temps percelebracions. En només dos dies, tant badalonins com blaugranes comencen laseva participació al Campionat d’Espanya a Marín (Galícia), on els dos equips seran,de nou, dos grans candidats al títol final. I on els Sans, Abalde, Nogués icompanyia buscaran tancar el seu pas per la pedrera verd-i-negra amb el ple devictòries al campionat estatal.