Eurobàsquet de Lituània 2011
Esports Bàsquet 29/06/2011

Scariolo: "El gran desafiament és que Pau i Marc Gasol juguin junts"

L'entrenador de la selecció espanyola de bàsquet ha declarat que un dels grans desafiaments de l'equip per al campionat d'Europa de Lituània és que els catalans "Pau i Marc Gasol juguin junts molts minuts"

Efe
2 min
Sergio Scariolo.

MadridSergio Scariolo, entrenador de la selecció espanyola de bàsquet, ha declarat moments abans de començar unes curtes vacances, que un dels grans desafiaments de l'equip per al campionat d'Europa de Lituània és que els catalans "Pau i Marc Gasol juguin junts molts minuts".

"Aquest any tenim un desafiament tècnic complex i atractiu a la vegada, que el Pau i el Marc juguin junts molts minuts, fins i tot com opció de sortida. Això és una cosa que no ens vam poder plantejar ni tan sols fa dos anys en l'Europeu de Polònia per la lesió de Pau i la falta d'entrenaments per preparar-lo", ha dit Scariolo.

"L'absència, per diferents motius, dels nostres '4' i '5' titulars, Garbajosa i Vázquez, fa que hàgim d'introduir molts canvis. L'absència de Jorge Garbajosa ens obliga a jugar de forma diferent perquè ni tan sols Mirotic, el més semblant, pot jugar com el Jorge, que ens permetia jugar amb quatre en el perímetre i un més prop de la pintura", ha explicat el seleccionador.

"Així es juga a Europa perquè hi ha més espais per penetrar i poder jugar prop de la cistella. Nosaltres hem de tenir en compte la qualitat dels nostres jugadors i les seves característiques i ens obliga a modificar tot això, a anar una mica contracorrent i a jugar amb tres exteriors i dos en la pintura. És un camí diferent", ha afegit.

Scariolo ha seguit aprofundint en aquest aspecte, que serà fonamental en el rendiment de l'equip en l'Europeu.

"El Pau i el Marc han de conviure i coexistir a la pista, sense perdre les seves qualitats, sense destorbar-se i sumant per a l'equip, la qual cosa no serà fàcil, sobretot en defensa, perquè moltes vegades hauran de defensar a jugadors més ràpids i hi haurà una descompensació", ha observat.

La presència de José Manuel Calderón és un altre dels reptes, després que sengles lesions l'apartessin de l'Europeu de Polònia el 2009 i del Mundial de Turquia l'any passat.

"Toquem fusta. El José ha tingut molt mala sort i la seva implicació amb l'equip sempre ha estat màxima. Ens donarà aquell punt de temperament, de reflexió, d'anotació, de direcció i de defensa que necessitem. Aporta dins i fora de la pista", ha dit.

I a més allibera de pressió Ricky Rubio. "A Ricky se li van ajuntar un cúmul de circumstàncies l'any passat amb només 19 anys. Ara té més experiència, més visió, més de tot", ha apuntat Scariolo.

stats