Esports 08/06/2011

El club cedirà una mica amb les seccions

El vicepresident econòmic, Javier Faus, oferirà avui una roda de premsa en què la directiva recordarà la preocupant situació econòmica de Barça, que ha portat a la retallada a les seccions.

Toni Padilla
2 min
El vicepresident econòmic, Javier Faus, durant una roda de premsa a l'estadi. Avui Faus explicarà la situació del club.

Barcelona.Les seccions no professionals del club no deixen de treballar per intentar convèncer la directiva que estableixi un diàleg que els permeti aturar algunes de les decisions que la junta va prendre la setmana passada. Demà, de fet, s'ha convocat una trobada a tres quarts de vuit del vespre a la barrera d'accés al Camp Nou, prop del Palau Blaugrana. La idea és que els jugadors de les seccions amateurs s'hi trobin equipats amb els seus uniformes per recollir signatures i repartir el manifest que han escrit. La trobada es farà poc abans del primer partit de la final de la Lliga ACB de bàsquet, al Palau Blaugrana. Els organitzadors han recordat que la idea de la trobada és sumar suports per unes seccions que pateixen pel seu futur.

Dins del club hi ha cert debat sobre si s'ha tirat endavant el cas de la millor manera. Els últims dies, de fet, hi ha hagut diferents reunions amb directius com Ramon Cierco. Malgrat tot, la major part de directius tenen clar que cal retallar d'on sigui i que el moment per fer-ho amb les seccions és aquest, ja que és l'època en què cal inscriure molts equips a les corresponents divisions. Després de l'enrenou creat pels esportistes i d'algunes primeres trobades, però, la directiva hauria acordat fer algunes concessions a les vuit seccions no professionals, com per exemple la d'hoquei sobre gel. La directiva havia demanat a aquesta secció, com a les altres, que no participés en una categoria estatal a partir de la propera temporada. Però el problema de l'hoquei sobre gel és que només hi ha una categoria, la Divisió d'Honor. Per tant, o hi juga o no pot competir. Cal veure la postura referent al beisbol, l'única secció que es fa desaparèixer.

Les altres seccions, en contacte entre ells, insisteixen que hi ha fórmules per poder aplicar una política d'austeritat al club que no siguin tan dràstica. Una opció que defensen seria poder aportar patrocinadors per a les seccions, i de fet algunes seccions tenen empreses disposades a ajudar-les econòmicament, però la decisió de negociar això recau només en una junta directiva que va anunciar quan va arribar al poder que tocaria estrènyer-se el cinturó, una política econòmica que ha aplicat amb fermesa a la major part d'àrees del club.

La directiva, de fet, ha anunciat per avui a les cinc de la tarda una roda de premsa del vicepresident econòmic, Javier Faus. La idea és aportar llum a l'actual situació econòmica del club, que fonts properes a la directiva defineixen com a "preocupant". Malgrat l'arribada de la Fundació Qatar com a patrocinador i la política d'estalvi aplicada des de fa un any, la directiva encara necessita retallar més, i avui s'exposaran aquestes xifres com a defensa de les crítiques que ha rebut per les mesures preses contra les seccions amateurs. Els representants de les seccions esperaran a escoltar les paraules de Faus, però no tenen previst desconvocar la trobada de demà i tampoc els actes previstos de cara al primer partit de la secció de beisbol des que van saber que els toca desaparèixer. Aquest partit es jugarà dissabte que ve a l'estadi Pérez de Rozas.

stats