Futbol
Esports Futbol 25/03/2012

El diari 'El País' critica amb duresa la violència del Reial Madrid de Mourinho al seu editorial

En un article d'opinió, el rotatiu ataca la figura de l'entrenador portuguès, a qui fa responsable directe de "l'escalada de violència, les actituds fatxendes i els insults greus als àrbitres" que protagonitzen jugadors i tècnics del Madrid últimament

Ara
1 min
José Mourinho, contra el Màlaga

BarcelonaL'editorial del diari 'El País' recupera el "vergonyós espectacle" a El Madrigal per criticar l'actitud del Reial Madrid des que José Mourinho n'és l'entrenador. "Aquesta escalada de violència, que ofèn vivament als madridistes més conspicus, té responsables –comença el text, després de descriure els greus incidents que van protagonitzar jugadors i tècnics al túnel de vestidors del camp del Vila-real, uns incidents que bategen com a 'túnel borroka'–. El més immediat és Mourinho, un entrenador que, des que ha arribat al club, ha envilit el que ha tocat, encoratjant actituds fatxendes en els seus jugadors i insultat greument els àrbitres".

També subratllen la responsabilitat "inevitable" del president blanc, Florentino Pérez, "per defensar els menyspreus més infames de l'entrenador".

El diari 'El País' aprofita el text per exigir més duresa en les sancions dels organismes federatius, per no permetre que el Madrid segueixi amb aquest comportament i deixar d'assumir el risc "que es produeixi un incident greu". "[El Madrid] constitueix un germen de crispació allà on es presenta el club que van honrar Di Stéfano o Velázquez i que ara menyspreen l'entrenador lusità i la seva guàrdia de corps dins i fora del camp".

"És probable que el Madrid guanyi la Lliga –acaba el text– però, per a qualsevol bon aficionat, ha perdut alguna cosa més valuosa".

stats