Mourinho
Esports Futbol 23/12/2010

Mourinho anuncia un cicle llarguíssim per al Reial Madrid i demana al club que no el deixi sol

L'entrenador madridista ha reconegut i elogiat la capacitat dels seus homes de refer-se bé del 5-0 contra el Barça, ha tornat a demanar que el club no s'amagui darrere de la seva figura i ha dit obertament que vol guanyar la Champions

Redacció
2 min
Mourinho a la banqueta del Bernabéu.

RomaA la segona part d'una entrevista concedida a la Gazzetta dello Sport, el tècnic portuguès ha parlat dels temes delicats dels darrers dies a l'entitat blanca: "Estic cansat del fet que se m'entregui una llista d'errors greus dels àrbitres i que em demanin que sigui jo qui els ataqui. Tot el club ha de defensar l'equip, no es pot amagar darrere de l'entrenador". A més, ha lamentat que Wesley Sneijder no figuri entre els finalistes a la Pilota d'Or, i sí, en canvi, Iniesta, "tot i haver jugat molt poc els primers cinc mesos de 2010, per lesió".

Essencialment, però, l'entrevista s'ha centrat en uns altres temes de l'actualitat blanca. Així, Mourinho s'ha mostrat convençut del potencial del seu equip. La juventut de la plantilla li augura un gran futur i, segons ell, el club blanc pot començar ara un cicle "llarguíssim". "El Reial té un bon joc ofensiu amb Cristiano, Özil i Di María, una gran organització al centre del camp amb Xabi Alonso, i les sortides ofensives de Marcelo... Però la seva autèntica força és una altra", ha comentat Mourinho.

És la perspectiva de futur la que el fa ser optimista. "Ricardo Carvalho és el més 'vell', té 32 anys. Després Pepe i Casillas, que en tenen 29. Xabi Alonso, 27, i la resta, menys de 25. Son joveníssims i tenen un futur increïble. Els altres equips tenien límits potencials, i en canvi, aquest Reial Madrid pot començar ara un cicle llarguíssim", ha agregat. Mourinho ha tornat a recordar que "el Barça està fet" i que la seva obsessió al Madrid és "treballar i tenir temps per conèixer millor tota la dimensió del club, que no és comparable amb la de cap altre al món".

Mourinho s'ha escudat en els números del primer mig any per justificar la derrota contra el Barça, tot i que ha reconegut que, amb un quart d'hora de partit més, al seu equip li haurien pogut caure més gols. "Prefereixo perdre una vegada per 5-0, que cinc per 1-0", alhora que ha dit: "Va haver-hi qui va pensar que era l'inici de la fi, però hem reaccionat bé. Podem permetre'ns una derrota després de 16 partits de Lliga, 6 de Champions i 3 de Copa del Rei".

Per acabar, el portuguès ha reconegut que en un club com el Reial Madrid, no pot triar entre un títol o l'altre i que "voldria guanyar-los tots".

stats