Esports Futbol 09/06/2012

Messi i Neymar reediten la rivalitat Argentina-Brasil

Els cracs del Barça i del Santos es veuran les cares en un partit amistós, aquest dissabte (21.00) a l'estadi MetLife de Nova Jersey

Jordi Mestre
2 min
Neymar i Leo Messi.

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } L'Argentina de Leo Messi s'enfrontarà al Brasil de Neymar i Thiago Silva aquest dissabte (21.00 h; en diferit, a les 22.30 h, al canal Nitro). El matx es jugarà a l'estadi MetLife de Nova Jersey, seu dels Giants i els Jets de la lliga professional de futbol americà (NFL).

Antecedents

El Brasil i l'Argentina reediten un cop més la gran rivalitat del futbol sud-americà, forjada al llarg de més de mig segle de duels inoblidables. En l'últim amistós entre les dues seleccions, disputat el novembre del 2010 a Qatar, l'Argentina va aconseguir una victòria ajustada (1-0) gràcies a un gran gol de Messi al temps afegit. L'equip 'albiceleste' ve de guanyar l'Equador amb molta solvència (4-0) en el seu últim compromís oficial, corresponent a la fase de classificació per al Mundial 2014, i buscarà allargar la ratxa de bon joc i resultats davant del seu etern rival.

Argentina

Alejandro Sabella, exentrenador d'Estudiantes i anomenat 'el Pachorra' des dels seus temps de jugador, ha imposat un estil de joc ofensiu a la selecció argentina. Sabella no sembla tenir dubtes: Messi és l'absolut paradigma del futbol de l''albiceleste', i gaudeix d'una gran llibertat a l'hora de posicionar-se i rebre l'esfèric. L'atac argentí passa per les associacions de Leo amb davanters del nivell d'Higuaín (Reial Madrid) i Agüero (Manchester City). A les bandes, Di María (Reial Madrid) per un costat i el lateral Zabaleta (Manchester City) per l'altre busquen obrir el camp i oferir opcions als jugadors interiors. Els problemes d'Argentina arriben en fase defensiva: Mascherano, des del mig del camp, és l'única garantia de protecció d'una defensa encara tova i amb problemes de sortida de pilota. A la porteria, Sergio Romero (Sampdoria) ha aconseguit tancar el debat i fer-se gairebé intocable.

Brasil

Mano Menezes, escollit per renovar l'equip després del fracàs de Dunga al Mundial 2010, ha seguit una trajectòria irregular al capdavant de la 'canarinha'. El decebedor paper de la selecció brasilera a la Copa Amèrica 2011 va posar en dubte els mètodes de Menezes, que en un intent per recuperar la identitat va tornar a seleccionar Ronaldinho. En els últims temps, Menezes sembla haver-se decidit pel lideratge de la parella Neymar-Ganso (Santos) i el suport de jugadors com Pato (Milan) i Hulk (Chelsea). Unint la qualitat dels primers i la competitivitat de futbolistes com Sandro (Tottenham), Lucas Leiva (Liverpool) i Thiago Silva (Milan), Menezes espera forjar un bloc prou potent com per afrontar el desafiament de la cita mundialista del 2014. El partit contra l'Argentina serà un bon moment per veure l'estat actual del seu projecte.

Alineacions probables:

ARG: Romero; Zabaleta, Fernández, Garay, Clemente Rodríguez; Sosa, Gago, Mascherano; Di María, Agüero i Messi.

BRA: Rafael; Danilo, David Luiz, Thiago Silva, Marcelo; Sandro, Oscar, Romulo; Hulk, Pato i Neymar.

stats