Espanyol
Esports Futbol 30/04/2012

El responsable de l'àrea jurídica de l'Espanyol: "Farem el que calgui per defensar l'honor del club"

Rafael Entrena ha explicat les mesures que prendrà l'entitat blanc-i-blava: "Primer volem saber si es manté l'acusació i, després, que ens diguin d'on prové". Joan Collet ha afegit: "Es tracta de defensar la dignitat del club"

N. Arroyo
2 min
Rafael Entrena, portaveu del Consell d'Administració de l'Espanyol

BarcelonaJoan Collet, conseller delegat de l'Espanyol, ha sigut contundent. Molt contundent, com minuts abans ho havia sigut el president de l'Sporting de Gijón Manuel Vega-Arango. Visiblement enfadat, Collet ha explicat la posició del club en relació a les acusacions de frau en el partit entre l'Espanyol i l'Sporting de dissabte. "Arribarem fins on faci falta i anirem a totes contra qui sigui. És possible que haguem d'arribar a presentar una querella. Contra qui? Ja ho veurem. Però està clar que aquests fets són greus, molt greus i hem de defensar l'honor i la dignitat de l'Espanyol", ha afirmat Collet.

"Per al club no és un moment agradable haver de sortir a desmentir aquestes informacions –ha començat per posar en situació–. El Sr. Carlos del Campo (secretari general de la LFP), que em mereix tota la confiança del món, m'ha desmentit que cap persona de la Lliga de Futbol Professional parlés dijous en nom de la LFP, com s'ha dit. També m'ha explicat que l'únic pas que havia fet la LFP era posar-se en contacte amb el fiscal general per futures actuacions, però res més. Demanaria al periodista de la Cope Juan Antonio Alcalá que ens digui qui ha fet aquestes manifestacions i a la LFP que ens digui què representa el Sr. Javier Tebas per parlar en nom de tothom i fer d'interlocutor".

Rafael Entrena, responsable de l'àrea jurídica, també ha estat present en la compareixença i ha exposat les mesures que prendrà l'Espanyol. "Farem tot el que calgui per defensar l'honor d'aquesta institució. No hi pot haver cap dubte de la honorabilitat del club. Els que, de forma temerària i frívola, han fet aquestes acusacions, hauran de fer-se càrrec dels seus actes. No poden qüestionar una conducta exemplar de l'Espanyol al llarg de més de 100 anys".

"Aquest tema tindrà conseqüències, no en tingueu cap dubte –ha afegit Entrena–. Esperarem 24 hores per veure si el mitjà de comunicació rectifica o matisa. A partir d'aquí, analitzarem quin procediment convé més adoptar. Com a jurista, necessito aquest marge per veure com actuar". I, amb duresa, ha afegit: "No només hi ha molts diners en joc a la Lliga. Hi ha sentiments. I això que s'ha fet és molt greu".

"La llibertat d'informació és un tema delicat –ha apuntat el responsable jurídic de l'Espanyol–. Però no es pot llençar la pedra i amagar la mà. Estem parlant de vulnerar l'honor de tota la família blanc-i-blava. I farem tot el possible per a restaurar-lo. En primer lloc, volem saber si a la Cope mantenen la seva acusació o no. I, en segon lloc, que ens diguin d'on prové aquesta informació. No es pot dir una cosa tan greu com aquestes, amb les conseqüències que això té, i negar-se a dir d'on surt".

stats