Espanyol
Esports Futbol 11/09/2011

Un Espanyol sense Kameni busca trencar el pessimisme amb una victòria contra l'Athletic

L'Espanyol, sense el porter camerunès intentarà sumar els primers punts a casa davant l'Athletic de Marcelo Bielsa, que arrossega un cert nerviosisme de l'afició després dels empats a San Mamés contra el Trabzonspor i el Rayo Vallecano

Redacció
2 min
El mallorquinista Emilio Nsue controla una pilota davant del lateral de l'Espanyol Dídac Vilà.

BarcelonaL'Espanyol buscarà els seus primers punts a casa davant l'Athletic de Marcelo Bielsa, que intentarà dissipar els dubtes i un cert nerviosisme de l'afició després dels empats, tots dos a San Mamés, davant del Trabzonspor i el Rayo Vallecano.

De tota manera, el discurs dels jugadors blanc-i-blaus i del cos tècnic ha estat unànime en els últims dies i tots aposten per canviar el pessimisme amb una victòria. En la seva estrena l'equip va caure per 1-0 a Mallorca.

L'entrenador tampoc podrà comptar amb diversos lesionats. El central Jordi Amat pateix un trencament d'1,2 centímetres en el bessó esquerre, el davanter Rui Fonte un esquinç acromioclavicular a l'espatlla dreta i Dátolo arrossega molèsties per una llaga al tendó d'Aquil·les del turmell dret.

Bons resultats contra l'Athletic

Els antecedents permeten a l'Espanyol ser optimista amb vista a aquest partit. Les últimes cinc visites de l'Athletic al feu català van acabar amb victòria blanc-i-blau i, a més, per trobar una derrota 'perica' a casa s'ha de remuntar a la temporada 97-98, per un 0-1.

En l'Athletic, el projecte en fase de construcció encapçalat per Marcelo Bielsa afronta el seu primer test lluny de Bilbao obligat a millorar la mala imatge oferta en l'estrena de la lliga i a demostrar que l'intens treball desenvolupat pel tècnic argentí en aquestes dues setmanes de parada ha calat en els seus jugadors.

A la vista de les últimes sessions d'entrenament, el preparador de Rosario sembla que té clar l'onze que s'enfrontarà al del seu "alumne" Mauricio Pochettino i la presència de Borja Ekiza al centre de la defensa en lloc de Mikel San José es perfila com l'única novetat respecte al primer partit. El central navarrès, un dels tres jugadors al costat de Gurpegui i Javi Martínez a qui el tècnic valora "amb més capacitat" per prendre la pilota al rival, jugarà a l'eix amb Amorebieta mentre que Gurpegui i De Marcos mantindran els seus llocs en els laterals en detriment dels 'especialistes' Iraola i Aurtenetxe. En atac, Herrera i Iturraspe, abonats en el mig centre per Javi Martínez, enllaçaran pel centre amb Llorente amb Susaeta i Muniain oberts en les bandes.

Alineacions probables

Espanyol: Cristian Álvarez; Javi López, Forlín, Héctor Moreno, Dídac; Javi Márquez, Baena; Sergio García, Verdú, Albín i Álvaro.

Athletic: Iraizoz; Gurpegui, Ekiza, Amorebieta, De Marcos; Javi Martínez; Susaeta, Iturraspe, Herrera, Muniain; i Llorente.

Àrbitre: Velasco Carballo (Comitè Madrileny).

Estadi: Cornellà-El Prat.

Hora: 22.00 hores.

stats