Futbol Femení
Esports Futbol 13/03/2011

El Barça perd en l'últim sospir contra el Rayo (0-1)

Adriana, amb un gol al 89', permet el Rayo Vallecano conservar la segona plaça a la classificació, relegant l'Espanyol a la tercera, fora de les places de finalista

Sonia aguanta la pilota, pressionada per Lau.

Sant Joan DespíEl Rayo Vallecano segueix en la seva lluita pel títol i avui ha fet un pas important per classificar-se entre els dos primers llocs després de derrotar el Barça amb un gol in extremis, en un bon partit a Sant Joan Despí.

Des del principi ha quedat clar que el partit seria igualat. Tots dos equips han plantat un equip ofensiu, però han mantingut la solidesa en defensa, respectuosos amb el potencial rival. Adriana i Sonia han dirigit els atacs visitants, molt mòbils, molt coordinades en les seves accions. Ani i Mely han tingut feina per anar al tall i evitar que el Rayo s'apropés a la porteria de Ràfols.

Faltaven ocasions, però. Faltava afinar en la darrera passada. Cap al final, al minut 40', Jade ha controlat una bona passada de Sonia i ha xutat amb potència des de dins de l'àrea. El seu xut s'ha estavellat al pal. Abans del descans, les locals han respost, i una acció de còrner ha amenaçat la porteria d'Ali, però Montse no ha encertat a rematar. La primera meitat ha acabat amb empat a zero.

Després del pas per vestidors, el Barça ha millorat la seva presència ofensiva, ha trepitjat amb més insistència i perill el camp del Rayo, que ho centrava tot en la sortida ràpida al contracop. Ben aviat, Carol ha avisat, rematant una centrada de Corredera. Ali ha tret una mà miraculosa, salvant l'1-0.

A falta de vint minuts, les visitants han mogut peces amb dos canvis ofensius, en un últim intent de buscar la victòria. El Barça ha insistit, però mica en mica s'ha vist obligat a recular. Adriana i Sonia han tingut les seves ocasions per avançar el Rayo, i també el Barça ha perdonat una doble oportunitat. Olga ha fallat un mà a mà amb Ali i després Guti ha vist com el seu xut, que anava gol, l'ha tret sobre la línia la central Ale.

Però no ha sigut fins al final, en el minut 89', quan ha arribat el gol. Adriana es troba una pilota solta més enllà de la frontal i engalta una volea imparable, que supera Ràfols per dalt. Era el 0-1, i els tres punts que viatgen a Madrid. L'Espanyol és el més perjudicat per aquest resultat, ja que no pot retallar distàncies i superar el Rayo, que segueix segon a la classificació.

Barça: Ràfols; Marta (75', Lilo), Mely, Ani, Lau; Montse (65', Romero), Guti, Noe; Corredera, Olga, Carol (70', Melanie)

Rayo Vallecano: Ali; Chini, Maria Galán (70', Jenny), Ale, Burgos; Keka, Miriam; Jade (70', Natalia), Sonia, Saray; Adriana

Gols: 0-1, Adriana 89'