Ciclisme
Esports 10/10/2012

Acusen l'equip de Lance Armstrong de tenir el "programa de dopatge més sofisticat, exitós i professional" del món

L'agència antidopatge dels Estats Units ha fet públic un document de més de 1.000 pàgines que explica com treballava l'US Postal, l'equip del cinc vegades campió del Tour de França

Ara
1 min
Lance Armstrong, després de participar aquest diumenge en una cursa de bicicleta de muntanya / RICCARDO S. SAVI / GETTY IMAGES

BarcelonaL'agència antidopatge dels Estats Units (USADA) ha fet públic aquest dijous un nou informe que afegeix més acusacions de dopatge sobre Lance Armstrong. El document de la USADA té més de mil pàgines que expliquen que l'US Postal, l'equip del cinc vegades campió del Tour de França, va competir amb "el programa de dopatge més sofisticat, professional i exitós de la història de l'esport".

L'agència ha enviat la informació a la Unió Ciclista Internacional, l'Agència Mundial Antidopatge i la Corporació Mundial de Triatló. Segons assegura la USADA, s'inclouen els testimonis de 26 persones, entre elles 15 excompanys d'Armstrong.

Les noves proves (documentació directa de pagaments, correus electrònics, dades científiques i resultats de proves de laboratori) demostren la culpabilitat del corredor nord-americà, que ha sigut acusat molts cops de dopatge.

L'organisme critica que Armstrong, a diferència d'altres companys com Floyd Landis, George Hincapie, Levi Leipheimer o Christian Vande Velde, decidís no declarar els fets. A més, censura un codi de silenci que van acceptar molts corredors en aquella època i que ha endarrerit el procés per tancar "el problemàtic capítol de la història" del ciclisme.

stats