CICLISME
Esports 07/04/2011

A Tondo li falta un quilòmetre per guanyar a Arrate

Samuel Sánchez (Euskaltel) ha acabat guanyant gràcies al coneixement del terreny, mentre Joaquim Rodríguez manté el liderat amb poc marge i una contrarellotge per davant

Albert Rabadan
2 min
Samuel Sánchez, guanyador de la quarta etapa de la Volta al País Basc.

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } Avui arribava la considerada etapa reina de la Volta al País Basc, amb l'arribada a Arrate. De nou, el primer en moure's ha estat Duarte, cosa que el seu director a Geox-TMC, Joxean 'Matxín' Fernández, ja ha qualificat d'un error per ser massa d'hora. Tanmateix, l'intent del prometedor colombià ha servit per fer que la pujada final a l'alt d'Usartza, de primera categoria, fos activa des del principi.

El moviment determinant ha estat el de Fränk Schleck (Leopard-Trek), a qui ha seguit el català Xavier Tondo (Movistar), a uns cinc quilòmetres per meta. Al cap de poc, el campió luxemburguès no ha pogut seguir el ritme de Tondo, que ha marxat en solitari i ha arribat a gaudir de diferències d'uns 18 segons en un ascens ple d'aficionats, però mantenint-ne alguns menys al coronar el port.

El vallenc ha pogut aguantar una mica el pols, però el quilòmetre i mig que mancava per l'arribada ha estat massa pels constants intents d'homes de la talla de Samuel Sánchez (Euskaltel) i Andy Schleck, i ha estat atrapat prop de l'últim quilòmetre. Finalment, l'asturià ha aprofitat l'experiència com a guanyador en aquesta meta l'any passat, i ha aprofitat una millor col·locació per alçar els braços.

La manca de diferències fa que Joaquim Rodríguez (Katiuixa) mantingui el liderat, que difícilment podrà mantenir a la contrarellotge de dissabte, a on “m'intentaré defensar per a fer un bon lloc”. El vallesà ha admès que s'ha sentit “a gust” en aquesta etapa, tot i que “encara em falta una mica d'explosivitat”. La parella de RadioShack sembla, a priori, la més perillosa.

Volta al País Basc, quarta etapa (Amurrio-Arrate, 179km): 1r Samuel Sánchez (Euskaltel-Euskadi) 4h42'37”, 2n Andreas Klöden (RadioShack) m.t., 3r Alexandre Vinokúrov (Astana) m.t., 4t Joaquim Rodríguez (Katiuixa) m.t., 5è Ryder Hesjedal (Garmin-Cérvelo) m.t., 6è Xavier Tondo (Movistar) m.t.

Classificació general provisional: 1r Joaquim Rodríguez (Katiuixa) 17h12'43", 2n Andreas Klöden (RadioShack) m.t., 3r Samuel Sánchez (Euskaltel-Euskadi) m.t., 4t Chris Horner (RadioShack) a 1", 5è Ryder Hesjedal (Garmin-Cérvelo) a 6", 6è Xavier Tondo (Movistar) a 6".

stats