CICLISME
Esports 08/02/2011

Tondo, prop de la victòria al Trofeu Inca

El belga Ben Hermans (RadioShack) ha estat el més ràpid d'entre els tres destacats, on hi estaven el català i Arkaitz Durán (Geox-TMC)

Albert Rabadan
1 min
Ben Hermans celebra el seu triomf. ENRIQUE CALVO / REUTERS

BarcelonaLa tercera prova de la Challenge de Mallorca s'ha fet fins i tot més dura del que s'esperava i s'han produït diferències importants. Una tardana escapada en què hi destacava el valencià Adrián Palomares (Andalucía-CajaGranada) ha estat atrapada abans de l'ascens al Coll de Puigmajor, de primera categoria, on s'ha format el grup que es disputaria la victòria.

El bon treball de l'equip Movistar, enguany amb Xavier Tondo com a líder, ha estat clau pel desenvolupament de l'etapa, fins l'escapada que ha protagonitzat el vallenc junt amb Ben Hermans (RadioShack) i Arkaitz Durán (Geox-TMC), que han coronat junts Puigmajor. Poc després del descens fins a meta, ha estat el basc el protagonista de l'últim intent, sense poder evitar un esprint on el belga n'ha resultat vencedor.

Tondo retornava avui a la competició després de la caiguda que va patir al Tour de San Luis (Argentina), a on es va estrenar amb una victòria a la contrarellotge i va perdre la general a la jornada reina. La forta calor el portà a caure al descens de l'últim port del dia. Joaquim Rodríguez (Katiuixa) i Andy Schleck (Leopard-Trek) han arribat a més d'un quart d'hora sobre el guanyador, considerats fora de control.

stats