Vuelta a Espanya
Esports 01/09/2012

Joaquim Rodríguez torna a derrotar Contador a la Vuelta en una arribada magistral a Ancares

El català continua ampliant poc a poc el seu marge com a líder de la cursa en una jornada que l'equip Saxo Bank ha controlat per a Contador, però en què no ha pogut amb Purito

Albert Rabadan
1 min
Joaquim 'Purito' Rodríguez a l'arribada

BarcelonaJoaquim Rodríguez continua imparable a la Vuelta a Espanya i ha sumat aquest dissabte, vestit amb el mallot vermell de líder, la seva tercera etapa en aquesta edició. El Purito, que havia conquerit abans dues arribades explosives, també ha demostrat ser el més fort de la cursa a la primera gran etapa d'alta muntanya, acabada al port d'Ancares, superant a l'últim quilòmetre Alberto Contador.

Saxo Bank, l'equip del madrileny, havia controlat l'etapa fins al port final, on han caçat el català Alberto Losada (company del líder a Katiuixa), que havia sortit en solitari de l'escapada. Contador ha fet dos grans atacs: un primer a cinc quilòmetres de meta, on ha fet una gran selecció definitiva amb l'ajuda del seu company Rafal Majka, i un segon a dos de meta, al qual tan sols ha pogut respondre el mateix Joaquim Rodríguez.

El català, que abans havia rebut una gran ajuda de Dani Moreno per gestionar els quilòmetres previs, ha fet servir la seva potència habitual en els últims metres per deixar enrere un Contador abatut, que encara no ha sumat la seva primera victòria després del retorn. D'aquesta manera, Rodríguez ha superat de forma magistral el primer dels tres exàmens als grans ports, que continuaran els dos pròxims dies amb les arribades als llacs de Covadonga i Ciutu Negru.

stats