Vuelta a Espanya
Esports 23/08/2011

Dani Moreno (Katiuixa) s'endú la primera arribada en altura de la Vuelta a Sierra Nevada

El company de Joaquim Rodríguez supera Chris Anker Sorensen a l'esprint mentre Sylvain Chavanel (Quick Step) agafa el lideratge al port andalús

Albert Rabadan
2 min
El pilot, durant l'ascensió a Sierra Nevada

BarcelonaNo ha trigat l'equip Katiuixa a confirmar la superioritat que apuntava a la Vuelta a Burgos. El conjunt rus, liderat pel català Joaquim Rodríguez, ha demostrat a la primera arribada en altura de la Vuelta a Espanya, a Sierra Nevada, que compta amb un gran nombre d'alternatives. Concretament, ha estat Dani Moreno qui s'ha pogut endur la victòria. El madrileny, que ja havia sumat una etapa a la prova burgalesa, ha atacat des del pilot en els últims cinc quilòmetres de la pujada i amb l'ajuda del seu company d'equip Eduard Vorganov ha pogut arribar al cap de cursa.

Allà ha estat més ràpid que Chris Anker Sorensen (Saxo Bank) en els últims metres, mentre Purito era segon a l'etapa, transmetent així una sensació de tranquil·litat. "He parlat amb ell. M'ha dit que es trobava bé, però que ataqués si volia. Tenim unes característiques molt semblants i ens podem compenetrar", ha afirmat Moreno un cop acabada l'etapa. El cert és que el vallesà veia l'arribada andalusa, molt llarga i sense grans percentatges, com una de les menys favorables a les seves característiques, i ha preferit evitar danys.

Tan sols el vencedor de l'any passat, Vincenzo Nibali (Liquigas), ha provat un atac a vuit quilòmetres per la línia de meta, amb què ha aconseguit deixar enrere a Igor Antón (Euskaltel), que estava transmetent males sensacions i finalment ha pogut minimitzar les seves pèrdues a un minut i 38 segons. Pel que fa al mallot de líder, el francès Sylvain Chavanel (Quick Step) s'ha mantingut amb els favorits i pren el lideratge després d'arribar amb l'escapada guanyadora del dia anterior.

Vuelta a Espanya, quarta etapa (Baza – Sierra Nevada, 170,2km):

1r Dani Moreno (Katiuixa) a 4h51'53”

2n Chris Anker Sorensen (Saxo Bank) a 3”

3r Daniel Martin (Garmin-Cérvelo) a 11”

4t Joaquim Rodríguez (Katiuixa) a 11”

5è Przemyslaw Niemiec (Lampre-ISD) a 11”

(…) 53è Alberto Losada (Katiuixa) a 2'49”

Classificació general provisional:

1r Sylvain Chavanel (Quick Step) 13h19'09”

2n Dani Moreno (Katiuixa) a 43”

3r Jakob Fuglsang (Leopard-Trek) a 49”

4t Maxime Monfort (Leopard-Trek) a 49”

5è Vincenzo Nibali (Liquigas-Cannondale) a 53”

(…) 13è Joaquim Rodríguez (Katiuixa) a 1'14”

44è Alberto Losada (Katiuixa) a 3'52”

stats