HANDBOL
Esports 31/08/2014

El Barça guanya la Supercopa Asobal després de superar un gran Granollers (32-28)

Els blaugranes han hagut de suar de valent per aixecar el trofeu estatal al TAP de Tarragona

Gonzalo Romero
4 min
El Barça, campió a Tarragona / JAUME SELLART / EFE

TarragonaEl Barça s'ha endut la Supercopa Asobal després de superar un immens Fraikin Granollers, que ha lluitat per la victòria durant tot el partit. Els blaugranes han sumat, d'aquesta manera, el segon títol oficial de la temporada al Tarraco Arena Plaça de Tarragona després d'aconseguir la setmana passada la Supercopa de Catalunya.

Tot i el resultat del derbi català que es va disputar dies enrere, en aquesta ocasió, els homes de Pascual han hagut de suar de valent per doblegar un conjunt vallesà gairebé perfecte en molts moments de l'enfrontament i revalidar el trofeu estatal.

El partit ha arrencat amb la baixa d'última hora de Nikola Karabatic, per unes lleugeres molèsties al tendó d'Aquiles de la cama esquerra. Els blaugranes, tot i això, han sortit amb Sigurdsson, Rutenka, Entrerríos, Gurbindo, Tomàs, Sorhaindo i Saric a la porteria. Viver, per la seva banda, ha apostat d'inici per Pejanovic, Adrià Pérez, Del Arco, Álvaro Ruíz, Toledo, Soler i Grundsten.

Després de dues accions on tots dos conjunts han anotat, el Granollers ha pres l'accelerador de la mà d'un incommensurable Pejanovic a la porteria. El veterà jugador, que ha sigut un dels homes més destacats del partit, ha permès al seu equip córrer al contraatac i obrir una petita escletxa en el marcador (2-4).

Aquest inici del conjunt vallesà ha agafat per sorpresa als homes de Pascual, que s'han mostrat –sorprenentment– més nerviosos sobre la improvisada pista d'handbol del Tarraco Arena Plaça. Un inspirat Fraikin ha aconseguit aturar a un Barça sense idees durant molts minuts.

El conjunt de Viver ha demostrat des del primer minut que, tot i no tenir alguns dels millors jugadors del planeta a la seva plantilla –com és el cas del seu rival– és un conjunt amb molt de talent. Pejanovic i Toledo, dues de les incorporacions d'aquest estiu, han brillat amb llum pròpia durant els primers instants de partit. El brasiler, que ha encarat sense por una i altra vegada als seus rivals, ha vist porta amb moltíssima facilitat i ha permès al seu conjunt mantenir aquesta renda inicial (3-6).

Tot i aquesta superioritat vallesana, Pascual ha canviat la seva defensa, i ha situant Ariño a la posició d'avançat, i ha donat entrada a Viran Morros, un dels grans especialistes defensius de la plantilla. Amb aquests canvis, precisament, els homes de Xavi Pascual han aconseguit recuperar un parell de pilotes i empatar el partit a 7 gols al minut 13 de partit.

La reacció culé ha sigut ràpidament aturada per un Granollers molt seriós. La primera línia vallesana ha trobat amb facilitat Grundsten, que ha sabut aprofitar a la perfecció els espais que la defensa blaugrana ha concedit. El pivot de l'equip de Viver, precisament, ha situat el 8-11 en el marcador després d'agafar un darrer avantatge.

El bon joc granollerí i la falta d'inspiració de Saric ha fet que Gonzalo Pérez de Vargas hagi entrat a la pista del TAP al minut 16 de la primera meitat. El toledà, que ha quallat una gran actuació sota pals, ha evitat que el Fraikin trenqués el partit.

El jove Toledo, que amb la baixa de Salva Puig s'ha vist obligat a agafar més responsabilitats en atac, ha sigut un veritable malson per la defensa rival. La seva brillant actuació ha fet que Pascual hagi hagut de canviar –per tercera vegada– la defensa del seu equip tot buscant trobar la fórmula per aturar el Granollers.

El nou fitxatge del vigent subcampió de la Copa del Rei, precisament, en tant sols dos minuts, ha aconseguit forçar l'exclusió de Víctor Tomàs i provocar un penal. En inferioritat, tot i això, el Barça ha aconseguit un parcial favorable de 1-0 que l'ha permès reenganxar-se al partit.

El bon moment granollerí s'ha vist tacat en la última jugada de la primera meitat per la lesió de Toledo, el jugador vallesà més encertat durant el partit. Amb la baixa de l'esquerrà, el xoc ha arribat al descans amb un sorprenent empat a 14, que ha deixat la Supercopa Asobal més que oberta.

A la represa, Lazarov ha situat al Barça –per primera vegada en tot el partit– per davant en el marcador. La baixa de Toledo, que s'ha torçat el turmell, ha deixat orfe d'esquerrans a un Granollers que ha començat a acusar l'esforç de la primera meitat. Aquesta falta de recursos i tres aturades de Gonzalo Pérez de Vargas, han fet que el Barça posés el 20-16 al minut 36.

El Granollers, que ha encarat el partit sense pressió i amb l'únic objectiu de competir i lluitar per una victòria de prestigi, ha reaccionat i, de la mà d'Álvaro Ruíz, ha aconseguit posar al seu equip a tant sols un gol per sota dels blaugranes (21-20).

Tot i això, les baixes de Toledo i de Salva Puig, han sigut un contratemps massa gran pels granollerins. Sigurdsson, que ha arribat aquest estiu a Barcelona amb el clar objectiu de guanyar títols, ha tornat a obrir escletxa en el marcador (28-24) amb 6 gols durant la segona meitat –l'ex del Kiel ha acabat el partit amb 8 dianes anotades–.

El partit, finalment, s'ha tancat amb un ajustat 32-28 i amb el Barça aixecant el títol de la Supercopa Asobal per 17a vegada en la seva història.