Handbol
Esports 21/05/2011

El Barça Borges s'acomiada d'Iker Romero amb un contundent triomf sobre l'Antequera (36-25)

El partit d'avui contra l'Antequera només tenia un únic al·licient, el de retre homenatge a Iker Romero, que deixa el club blaugrana vuit anys després d'arribar a Barcelona

Avui serà l'últim partit d'Iker Romero al Palau Blaugrana davant la seva afició.

BarcelonaUna còmoda victòria davant un combatiu Antequera (36-25) ha servit al Barcelona Borges per celebrar avui el títol de Lliga davant el seu públic i homenatjar un dels seus jugadors més llegendaris, el lateral Iker Romero, que ha disputat el seu últim partit amb la samarreta blaugrana.

En uns minuts previs carregats d'emoció, tots dos equips han saltat al parquet amb unes samarretes en què es llegia "Gràcies Iker per aquests vuit anys" i el dorsal 18 a l'esquena, fent un passadís. El president del club català, Sandro Rosell, no ha faltat a la cita i ha lliurat a Iker una placa del club i la seva samarreta emmarcada.

Després del passadís d'honor als campions, el partit ha estat de pur tràmit. Els blaugrana han començat dominant el joc i el marcador, que als sis minuts ja reflectia un avantatge de 5 a 2. No obstant això, la relaxació s'ha apoderat dels catalans, als quals ni tan sols l'entrada de l'homenatjat Iker, a prop del quart d'hora, ha semblat espavilar.

Encara que l'Antequera s'ha mostrat cada vegada més ambiciós en el seu joc d'atac, l'efectivitat blaugrana de cara a porteria ha aconseguit mantenir l'equilibri al marcador (15-15, min.27), fins que a pocs segons del descans, un penal convertit per Iker Romero ha donat un avantatge de dos gols al Barça.

El mateix lateral, en la primera jugada després del descans, ha perforat la xarxa després d'una suspensió a l'interior de l'àrea, a passada de Juanín des de l'extrem esquerre, guanyant-se amb aquest espectacular gol l'ovació dels seguidors culers.

En aquests primers cinc minuts de cada temps, que els blaugrana acostumen a desequilibrar els partits, els homes de Pascual han recuperat l'ordre habitual i han imposat una distància de cinc gols que ha marcat el partit (21-16, m.35).

I encara que un lloable Antequera ha seguit intentant-ho sense sort, el Barça ha anat sumant gols, fins que als vint minuts ja ha marxat de nou gols (31-22).

Ha estat aquí quan el tècnic català ha aprofitat un temps mort per substituir Iker i permetre que el Palau li brindés la seva última gran ovació després de vuit temporades al club. I el resultat final (36-25) el millor tancament possible per celebrar el trofeu de Lliga, que ha rebut a mans de Javier Zuriarrain, president de la Lliga Asobal, en una tarda entre la festa pel títol i la nostàlgia de l'adéu del qual ja és un mite de l'handbol blaugrana.