Anglaterra derrota Escòcia i manté la 'Calcutta Cup' (25-13)

El XV de la Rosa manté viva la seva credencial per la victòria final

Ferran Vital
Jonathan Sexton, d'Irlanda, placant a George Ford

BarcelonaLa d'aquesta tarda ha estat una victòria triple per Anglaterra. D’una banda, ha derrotat a Escòcia a Twickenham, ha revalidat la 'Calcutta Cup' (competició anual que disputen Escòcia i Anglaterra de 1879 ençà) i manté opcions de guanyar el Sis Nacions gràcies a la victòria de Gal·les sobre Irlanda en l’altre partit del dia.

I això que Anglaterra ha començat el partit molt dubitativa. El XV de la Rosa no podia imposar el seu joc als primers quaranta minuts i veia com els visitants aconseguien marxar al vestidor amb avantatge al marcador (10-13 al descans), gràcies a un assaig de Bennett i l’encert de Laidlaw de cara a pals.

Però a la segona meitat els anglesos, esperonats pel seu públic, han aconseguit capgirar el marcador gràcies als assajos de Ross Ford i Jack Nowell davant un XV del Card que ja havia esgotat tota la munició durant els primers quaranta minuts. Així les coses, Anglaterra ha aconseguit revalidar la Copa Calcutta per novè any consecutiu i mantenir opcions de victòria final al Sis Nacions d’enguany.

Per fer-ho, el XV de la Rosa hauria de derrotar a França a Twickenham la setmana vinent en la darrera jornada i mantenir el diferència de punts i d’assajos a favor per emportar-se el torneig de les Sis Nacions 2015. Per la seva banda, Escòcia –que avui ha mostrat símptomes de millora importants- sembla destinada a emportar-se la cullera de fusta, ja que rebrà la potent selecció d’Irlanda a Murrayfield a la darrera jornada del campionat.