RUGBI
Esports 09/04/2011

La USAP derrota el Toló i arriba a les semifinals de la Heineken Cup (29-25)

Els homes de Jacques Brunel han fet bons els pronòstics i s'han emportat el partit en un Estadi Olímpic Lluís Companys ple de senyeres

Nicolas Mas intenta aturar el llançament de Johnny Wilkinson

BarcelonaLa USAP ha aconseguit superar el Toló als quarts de final de la Heineken Cup i ha accedit a les semifinals de l'equivalent a la Copa d'Europa de Rugbi. En un partit que s'ha disputat a l'Olímpic Lluís Companys de Barcelona, els nord-catalans, acompanyats per més de 32.000 aficionats, han pogut superar l'equip occità en un enfrontament que ha tingut dues parts ben diferenciades.

Ha començat millor el Toló, més segur en el seu atac, davant una USAP que li costava mantenir la pilota i construir jugades atacants. A l'equip de Perpinyà li costava doblegar la defensa visitant i fer fort la seva contra els occitans. Tot i això, les marques han trigat minuts a arribar.

El Toló s'ha posat per davant, gràcies a un xut de Wilkinson, quan només s'havien disputat 3 minuts. Mica en mica, la USAP ha començat a agafar el ritme del partit, tot i que molt dèbilment. Els de Perpinyà no podien sumar punts al marcador: Perical, al minut 20, ha fet un xut a pals molt centrat, però l'ha errat de manera incomprenssible, i posteriorment els nord-catalans han pogut fer un assaig, però la bona defensa occitana ho ha impedit. En canvi, sí que ha anotat la USAP a la mitja hora de joc, gràcies a un xut a pals transformat per l'arrier Jerôme Porical (3-3).

El final de la primera part ha estat de bogeria. Amb dos xuts transformats per equip. I quan semblava que el partit arribaria el descans amb empat a 6, un error defensiu del mig d'obertura Nicolas Laharrague ha deixat la pilota amb safata perquè el Toló(G. Smith) pogués fer una marca -no transformada-, amb la que s'arribava al descans (11-6).

Si el primer temps semblava que el Toló es menjaria el món; la segona part ha estat totalment inversa. La USAP ha sortit molt més convençuda de les seves possibilitats i ha buscat la victòria des del primer minut. Un xut a pals escurçava distàncies de bon inici (11-9) i posteriorment, l'equip usapista estava a punt d'anotar un assaig, tot i que perdien la pilota als últims metres.

Però, com diu la dita: "a la tercera ha estat la vençuda", i la USAP ha aconseguit superar la defensa del Toló. Adrien Plante ha culminat l'atac anotant el primer assaig usapista, que ha transformat Porical i que ha donat el primer avantatge (16-11), als 10 minuts de la represa.

Però l'alegria ha durat poc a l'equip de Perpinyà, ja que una bona transició atacant del Toló ha permès que el capità Joe van Niekerk arribés tot sol a la línia d'asssaig. Els occitans, amb la posterior transformació, tornaven a agafar avantatge (16-18).

Però, a partir d'aquí el partit només ha tingut un dominador: la USAP. Els catalans han tornat a avançar-se gràcies a dos xuts a pals; i la bona intensitat ofensiva, combinada amb el suport de la majoria d'aficionats "sang i or" han permès que poguessin ampliar distàncies de manera definitiva a falta de 8 minuts pel final del partit, gràcies a una marca de Perry Freshwater que transformaria Porical (29-18).

Al Toló només li ha quedat temps per fer un assaig transformat, al límit del temps reglamentari, per situar el definitiu 29-25.