RUGBI
Esports 25/09/2011

Samoa s’enduu el derbi del Pacífic contra Fiji (27-7)

Els samoans no donen opcions als seus veïns polinesis i tenyeix de blau el derbi del pacífic. Samoa es consolida com la potència polinèsia més sòlida del moment

Ferran Vital
2 min
George Stowers, de Samoa, anota un assaig. KIM LUDBROOK / EFE

BarcelonaEl derbi del pacífic, disputat al Eden Park d'Aukland, només ha tingut un color, el blau de Samoa. La clau del partit ha estat la superioritat dels davanters samoans, molt més sòlids en les melés i fases estàtiques del joc, en detriment dels fijians, que han tingut poca estona de possessió de l'oval i el perdien amb massa facilitat. Els vassalls del llegendari Manu Samoa han imposat la seva llei i el seu domini en totes les fases del partit.

Durant la primera meitat, els Fijians no han estat capaços de passar de la meitat del seu camp, i quan ho feien, més per orgull ferit que per capacitat tècnica, es xocaven un cop i un altre contra el mur samoà. En aquest context, Samoa només ha hagut d'aprofitar les jugades a la vora de la 22 rival per teixir amb paciència bones accions ofensives i forçar les faltes defensives dels desesperats fijians i acabar anotant mitjançant tres xuts a pals i un drop de l'obertura Tusi Pisi, que juga a l'emergent lliga japonesa de rugbi.

El segon temps ha començat amb la mateixa tònica: Samoa tancant al rival al seu camp i forçant les faltes defensives que un cop més, eren transformades per Tusi Pisi, la figura del partit. No ha estat fins al tram final del partit, amb els sistemes defensius molt desgastats, que hem vist assajos pels dos equips. Pels Samoans han anotat el mig de melé Kahn Fotuali'i (ni més ni menys que jugador dels Canterbury Crusaders) i George Stowers, número vuit dels Ospreys. Per part fijiana, el segona línea dels Edimburg Rugby, en Netani Edward Talei ha salvat l'honor dels polinesis voladors.

Amb aquest resultat, Samoa es col·loca provisionalment com a segona de grup, a expenses del que faci Gal·les contra Namíbia i els resultats de la darrera jornada de grup. Només una victòria contra els Springboks a la darrera jornada i dues derrotes de Gal·les podrien classificar els Samoans per quarts de final una carambola gairebé impossible pels polinesis de Manu Samoa.

stats