OPEN BANC SABADELL
Esports 24/04/2011

Nadal-Ferrer, la final que ja és un clàssic del torneig

És la tercera vegada que es diputen el Godó a l'última ronda. Les dues anteriors van ser per a Nadal, el dominador absolut de la terra batuda

Efe
2 min
Comte de Godó

BarcelonaLa van disputar el 2008 i també el 2009. Després d'un any d'interrupció, tornaran a jugar-la en la present edició del Godó. La final entre la primera raqueta mundial, Rafael Nadal, i David Ferrer, número sis en el rànquing ATP, s'ha convertit en un clàssic del torneig barceloní. Ningú ha guanyat més que Nadal a Barcelona, on ha sumat cinc títols (de 2005 al 2009) i ha aconseguit 28 victòries consecutives des que va perdre amb Àlex Corretja en la segona ronda del 2003. Ferrer, quart favorit d'aquesta edició, mai ha aixecat el Trofeu Comte de Godó, però els últims cinc anys ha aconseguit abocar-se a tres finals i dues penúltimes rondes.

Els dos jugadors que més regularitat han mostrat en l'obert barceloní durant l'últim lustre i potser els dos tennistes més en forma ara mateix sobre la pols de totxo estaran cara a cara. Fa una setmana ja van mesurar les seves forces a la final de Montecarlo. Llavors va guanyar Nadal en dos sets (6-4 i 7-5), en un partit en el qual va poder veure's un tennis d'altíssim nivell. De fet, el manacorí ha vençut el de Xàbia en les quatre finals que han disputat fins a la data: Montecarlo 2011, Roma 2010 i Barcelona 2008 i 2009, totes elles en terra.

Els seus duels llancen un balanç de 12-4 per a Rafa, que després de no participar en la passada edició del Godó vol reconquistar la corona que va passar a mans del madrileny Fernando Verdasco, que no ha defensat el títol en no haver arribat a un acord econòmic amb l'organització. Avui (16 h), Nadal i Ferrer arribaran, un any més, al final del trajecte. Han deixat pel camí, a més d'Almagro i Dodig, l'argentí Berlocq, el romanès Hanescu i l'austríac Melzer (l'alacantí) i l'espanyol Gimeno, el colombià Giraldo i el francès Monfils (el balear).

stats