Fórmula 1
Esports 21/02/2011

La FIA veu "complicat" que se celebri el GP de Bahrain

El vicepresident de la FIA i president de la Federació Espanyola d'Automobilisme ha assumit avui que difícilment es podrà disputar el GP de Bahrain

Redacció
2 min
Cartell anunciador del Gran Premi.

MontmelóCarlos Gracia, vicepresident de la FIA i president de la Federació Espanyola d'Automobilisme, ha assumit avui que difícilment es podrà disputar el GP de Bahrain, a causa de la inestabilitat que viu el país per la revolta social contra el govern.

"En aquests moments, ho veig complicat, igual que ho veuen tots. El que crec que hem de tenir és una relativa paciència, encara que urgeix donar una solució als equips", ha assenyalat Gracia avui al circuit de Catalunya.

"Hi ha alguna cosa que tenim molt clar a la FIA, i que també ho té (Bernie) Ecclestone: No enviarem ni els pilots ni els equips a una situació perillosa per a ells", ha subratllat el que també és president de l'espanyola d'automobilisme.

A Gracia li agradaria que la situació fora una altra i que el mundial de la F1 pogués arrencar a Bahrain a mitjan març, però donades les circumstàncies socials de tensió que es viu, especialment a la capital Manama, sembla impossible traslladar allà a equips i pilots.

De fet, els equips de la F1, congregats al circuit de Montmeló des de fa quatre dies, estan a l'espera de rebre ordres per mobilitzar-se cap a un altre circuit per realitzar els últims 'test' de la pretemporada o bé estar a Montmeló, o com tercera via viatjar a Bahrain, un fet que a les escuderies es descarta, encara que ningú no s'ha pronunciat encara oficialment.

Motivat per una qüestió econòmica, ningú a la F1 ha ofert una posició en ferm, des del patró de la F1, el britànic Bernie Eccestone, fins als mateixos equips. De fet, a causa de la penalització que contractualment podria existir en el cas de la suspensió d'un Gran Premi, al final ahir Ecclestone va derivar als polítics de Bahrain perquè donessin ells la seva aprovació o suspenguessin del GP.

"El que volem és que se'n vagi i es corri a Bahrain, perquè és un gran premi. Però que es pugui córrer amb total i absoluta seguretat", ha assenyalat Gracia en al·lusió a l'esperança que encara s'alberga en la FIA, la FOM i les escuderies, encara que ràpidament el vicepresident s'ha sumat a les paraules del pilot Marc Webber (Red Bull), qui ahir va alertar que la F1 no podia passejar-se per Bahrain amb el problema social que existeix.

"Estic totalment d'acord amb ell (Webber). Per descomptat, en algun mitjà també s'ha escrit sobre els assumptes econòmics (penalitzacions). En aquests moments, no devem parlar res de temes econòmics, fins i tot el propi Bernie, que és qui s'encarrega dels assumptes contractuals. Ell és el promotor de la F1 i està totalment d'acord (en que no es corri si hi ha perill)", ha assenyalat.

"El que cal solucionar és que es corri i que es corri segur, si és que es pot córrer. I si no, no passa res perquè hi hagi un Gran Premi menys. A més, al llarg de la temporada es podria encaixar al calendari", ha considerat.

stats