Internacional 02/04/2012

Almenys 31 morts en un accident d'avió a Sibèria

12 persones més han estat rescatades amb vida i presenten ferides de diversa gravetat

Agències
2 min

MoscouAlmenys 31 persones han mort i 12 més han estat rescatades amb vida en un accident d'avió que ha tingut lloc a Sibèria aquest dilluns, segons ha informat l'agència estatal de notícies russa Itar-Tass. Els mitjans russos eleven la xifra de morts fins a les 32 persones, segons el canal Al-Jazira.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Un avió ATR 72 amb 43 persones a bord s'ha estavellat a uns 35 quilòmetres de la ciutat de Tyumen, a l'oest de Sibèria, segons ha explicat la portaveu del ministeri de Situacions d'Emergència Irina Andrianova.

L'avió, de mida mitjana i que integra la flota de l'aerolínia russa Utair, s'ha estavellat després d'enlairar-se de Tyumen en direcció a Surgut, una ciutat petrolífera a l'extrem nord de Sibèria.

L'avió transportava 39 passatgers i un equip de tripulació format per 4 persones, d'acord amb les primeres informacions del ministeri, segons ha dit Andrianova.

Els supervivents ferits han estat traslladats en helicòpter a centres hospitalaris, després que l'avió s'hagi estavellat i s'hagi encès. Es desconeix la causa de l'accident, fins al moment, segons informa l'agència de notícies russa.

Almenys cinc dels supervivents estan en estat crític, segons fonts oficials sanitàries de Tyumen, a més de 1.700 quilòmetres a l'est de Moscou.

Utair té tres avions ATR 72, fabricats per la firma franco-italiana ATR, segons recull Reuters del web de la companyia aèria.

ATR és una empresa participada a parts iguals per dues de les companyies aeronàutiques més importants d'Europa, Alenia Aermacchi, empresa de Finmeccanica, i EADS.

L'accident és la tragèdia mortal aèria de més abast a Rússia des que un avió Yak 42 es va estavellar a la vora d'un riu a prop de la ciutat de Yaroslavl, just després d'enlairar-se el 7 de setembre del 2011. Aquell dia van morir 44 persones, entre les quals bona part de l'equip d'hoquei sobre gel Lokomotiv Yaroslavl.

El president rus, Dmitri Medvédev, ha fet una crida per reduir el nombre de companyies aèries russes i per aplicar millores en l'entrenament de les tripulacions després de l'accident.

stats