Estats Units
Internacional 11/05/2011

Un líder neonazi nord-americà mor a mans del seu fill de 10 anys

La policia diu que li va disparar de manera intencionada, però no n'aclareix les causes. Era un dels membres més destacats del Moviment Nacional Socialista

Redacció
1 min
Noticia d'avui a l'edició digital de The New York Times.

BarcelonaJeff Hall, un dels líders del Moviment Nacional Socialista, el principal grup neonazi dels EUA, hauria estat assassinat el passat 1 de maig pel seu fill, de només 10 anys, informa avui The New York Times. La policia assegura que li va disparar intencionadament un tret mentre dormia, però no n'ha aclarit els motius.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Hall era un dels principals actius dins l'organització, que havia capitalitzat una onada de sentiment antiimmigració per atreure nous membres, joves caps rapats i antics membres del Ku Klux Klan. Amb base a Detroit, el partit compta amb uns 400 membres en 32 estats i ha pres el relleu al capdavant de les organitzacions racistes i neonazis després del declivi de Nació Ària. El moviment està liderat per Jeff Schoep, que es defineix com un "moviment de defensa dels drets civils blancs" i que titlla Martin Luther King de "racista i intolerant".

stats