Publicitat
Publicitat

ONU

Reaccions internacionals

El Consell de Seguretat de l'ONU condemna la violència a Líbia, però evita imposar sancions

Les grans potències lamenten les víctimes, però no es decideixen a paralitzar l'activitat de les petrolieres

El Consell de Seguretat de l'ONU ha aprovat aquesta nit per unanimitat una declaració de condemna de la violència a Líbia, per la qual reclama que s'assumeixin responsabilitats. Les cinc grans potències insten el president libi, Muammar al-Gaddafi a "complir amb el seu deure de protegir els civils". El tex demana "moderació" a les autoritats líbies i demana l'accés d'observadors internacionals i ONG.

La declaració no fa referència a sancions econòmiques ni a la paralització de les exportacions de petroli, mesures sol·licitades ahir per diverses veus, entre elles les del senador nord-americà i president del comitè de relacions exteriors, John Kerry.

D'altra banda, Hillary Clinton, secretària d'estat dels EUA, va condemnar també la violència, parlant de centenars de morts i desenes de ferits, xifres que va considerar "inacceptables". La cancellera Alemanya, Àngela Merkel va instar Gaddafi a aturar els atacs contra la població i va dir que "si la violència no s'atura, Alemanya treballarà per implementar totes les mesures per posar pressió sobre Líbia, incloses les sancions".

Etiquetes

Més continguts de

315

Clinton vs. Trump

El duel més insòlit de la història per la presidència dels Estats Units

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT