Estats Units
Internacional 21/01/2013

"Ara, més que mai, hem d'estar units": la presa de possessió d'Obama, en 10 frases

Obama ha jurat el càrrec del seu segon mandat a les escales del Congrés davant unes 800.000 persones i amb la mà sobre dues Bíblies històriques, una de Martin Luther King Jr. i una del president Abraham Lincoln

Carme Riera Sanfeliu
2 min
La comitiva presidencial, camí del Capitoli. EFE/PETE MAROVICH

BarcelonaEl president dels Estats Units, Barack Obama, ha pres possessió aquest dilluns del seu segon mandat a la Casa Blanca amb un discurs amb mencions concretes als drets de gais i lesbianes, d'immigrants i al canvi climàtic. També hi ha hagut referències clares a la unitat d'un Congrés dividit entre demòcrates i republicans que haurà de desencallar els principals reptes d'aquest últim mandat del president nord-americà.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Davant unes 800.000 persones, Obama ha escollit jurar el càrrec amb la mà esquerra sobre la Bíblia de l'històric líder dels drets civils Martin Luther King Jr. i la Bíblia del president Abraham Lincoln.

1. "Ara, més que mai, hem d'estar units com una sola nació i un sol poble"

2. "No podem confondre els principis amb l'absolutisme o substituir la política per l'espectacle. Hem d'actuar sabent que la nostra feina serà imperfecta"

3. "Una dècada de guerra està acabant. Ha començat la recuperació econòmica. Les possibilitats d'Amèrica són infinites"

4. "El progrés no ens força a resoldre debats centenaris sobre el paper del govern però ens obliga a actuar"

5. "El nostre viatge no haurà acabat fins que les nostres dones, les nostres mares i les nostres filles siguin tractades com la resta. El nostre viatge no haurà acabat fins que els nostres germans i germanes homosexuals siguin tractats com la resta. El nostre viatge no haurà acabat fins que els nostres fills sàpiguen que estan protegits de tot mal. El nostre viatge no haurà acabat fins que trobem una millor manera de rebre els immigrants que lluiten amb desesperació"

6. "Nosaltres, el poble, creiem que per mantenir la seguretat i la pau no ens fa falta una guerra perpètua"

7. "Resoldrem les nostres diferències amb altres nacions de manera pacífica. Defensarem la democràcia d'Àfrica a Àsia, d'Amèrica al Pròxim Orient"

8. "Respondrem al repte del canvi climàtic tenint en compte que no fer-ho trairia els nostres fills i les generacions futures"

9. "La llibertat pot ser un regal de Déu però el poble l'ha de garantir aquí, a la terra"

10. "Quan els temps canvien, nosaltres també ho hem de fer. Sempre hem entès que la fidelitat als nostres principis requereix noves respostes a nous reptes"

stats