DISSIDÈNCIA A RÚSSIA
Internacional 08/09/2012

Les Pussy Riot cremen un retrat de Putin en un vídeo

Agraeixen el suport de Madonna i altres artistes internacionals i es refereixen al president rus com "el diable". És una resposta a la petició de la cadena musical MTV

Ara
1 min

BarcelonaPussy Riot, la banda de punk que té tres components empresonades a Rússia per haver interpretat una cançó contra el Kremlin en la principal catedral de Moscou, ha difós aquest dissabte un vídeo en què cremen un retrat del president rus, Vladímir Putin. Dues noies amb la cara coberta –que podrien ser dues altres membres de la banda que estan en llibertat i que a finals d'agost van fugir de Rússia– es despengen fent ràpel per la façana d'un edifici de la qual pengen una gran pancarta del grup, el retrat de Putin i una imatge del president bielorús, Alexander Lukaixenko, els quals qualifiquen de "diables".

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

En el discurs agraeixen el suport d'artistes internacionals, com Madonna, Björk, Green Day o Red Hot Chilli Peppers, d'acord amb la petició de la cadena musical MTV, que els havia demanat una resposta a la solidaritat que han rebut en el seu xoc amb les autoritats russes.

"Ens reprimeixen pel dret de cantar, pensar, criticar", diu en anglès una de les encaputxades. "Per ser músic i artista, has d'estar preparat per fer de tot per canviar el teu país, sense tenir en compte els riscos", diu l'altra.

stats