ITÀLIA
Internacional 08/11/2011

Berlusconi dit per ell mateix, 10 frases que el defineixen

"Sóc el Jesucrist de la política. Sóc una víctima pacient, ajudo a tothom, em sacrifico per tothom", va dir el Cavaliere després de perdre la imunitat parlamentària el 2009

Ara
2 min

BarcelonaEl Cavaliere és conegut pels seus xous i extravagàncies. Les reaccions impulsives en programes de televisió, festes i la pròpia Cambra de Diputats italiana l'han catapultat com un dels líders internacionals més polèmics i alhora carismàtics.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La BBC fa una una selecció de diferents cites emblemàtiques del Cavaliere.

1 - Crisi del deute: El 4 de Novembre, durant una compareixença al final del G-20, "La vida a Itàlia és la d'un país pròsper: no ha baixat el consum, és difícil trobar lloc en un avió i els nostres restaurants estan plens de gent".

2 - Escàndols sexuals: L'abril del 2011, arran del cas Ruby, "quan els pregunten [a les dones] si volen tenir sexe amb mi, el 30% diuen 'sí', mentre que el 70% responen, 'què, una altra vegada?'"

3 - Batalles judicials: Sobre els jutges, "Si fan aquesta feina és perquè són antropològicament diferents a la resta de la raça humana".

4 - Sobre la dictadura feixista: "Mussolini mai va matar a ningú. Només acostumava a enviar la gent de vacances a un exili intern".

5 - L'atac de l'11 de setembre: "Hem de ser conscients de la superioritat de la nostra civilització, un sistema que ha garantit el benestar, el respecte pels drets humans –a diferència dels països islàmics–, respecte pels drets polítics i religiosos un sistema que té com a valor la diversitat i la tolerància…"

6 - L'elecció d'Obama: "Obama és jove, guapo i molt bronzejat pel sol"

7 - Ell mateix: Després de perdre la immunitat parlamentària arran d'una querella al Tribunal Constitucional italià, "sóc sens dubte la persona a qui se li han posat més querelles de tota la història mundial i la història de l'home". "Sóc el Jesucrist de la política. Sóc una víctima pacient, ajudo a tothom, em sacrifico per tothom".

"Segons la meva opinió, i no només la meva, sóc el primer ministre que podeu trobar avui en dia […] El millor líder polític d'Europa i de tot el món".

8 - Dones i comunistes: A la borsa de Nova York va dir fent referència a les secretàries italianes, "Itàlia és ara una gran país per invertir-hi… Actualment tenim menys comunistes i els que encara queden neguen ser-ho. Una altra raó per invertir a Itàlia és perquè les secretàries són precioses… Unes noies increïbles"

9 - El terratrèmol de L'Aquila: "Plantegeu-vos que això és com un cap de setmana d'acampada", va dir als supervivents.

10 - La sida: "Un pacient que té la sida li pregunta al seu doctor si el tractament que li ha prescrit li serà beneficiós. 'No –contesta el doctor– però t'hauràs d'acostumar a viure sota terra".

stats