Publicitat
Publicitat

PRESIDENCIALS FRANCESES

"Ara em convertiré en un francès més": l'adéu de Sarkozy en 10 frases

El president sortint ha anunciat que es retira de la primera línia política pocs minuts després de tancar-se les urnes a França

Nicolas Sarkozy ha abandonat abans de saber els resultats oficials. Amb els sondejos n'ha tingut prou. Després de reunir-se amb el cercle més proper del partit s'ha dirigit als seus seguidors a la seu de l'UMP. En pocs minuts ha reconegut la victòria de François Hollande i s'ha acomiadat de la primera línia de la política. Recollim  10 frases significatives de l'últim discurs de Sarkozy, l'home que, amb Angela Merkel, ha abanderat l'Europa de l'austeritat.

1- "S'obre una nova època. Des de fa deu anys –són ja deu anys– he tingut responsabilitats governamentals, ara el meu compromís amb el meu país serà diferent".

2- "No he aconseguit que una majoria doni suport a les idees que he defensat. Sóc un home que assumeix les seves responsabilitats, sóc el president, he estat el cap i quan hi ha una derrota sóc el que he d'assumir les meves responsabilitats".

3- "Em disposo a convertir-me en un francès entre els francesos. Mai podré tornar-vos tot el que m'heu donat".

4- "He fet tots els possibles per protegir els francesos i perquè surtin millor de la crisi. Me'n vaig amb l'amor a França més gran possible".

5- "He fet tots els possibles per guanyar, però no he aconseguit convèncer la majoria dels francesos".

6- "S'obre una nova època i durant aquesta nova època seguiré sent un de vosaltres. Podeu comptar amb mi per defensar les nostres idees i les nostres conviccions, tot i que el meu lloc no podrà ser el mateix".

7- "Penseu en França, penseu en la seva unitat".

8- "Doneu aquesta nit la imatge d'una França que no abaixa el cap, democràtica, oberta, una França que no mira a l'altre com un enemic. Una França que sap reconèixer la derrota".

9- "No em comportaré com aquells que he combatut. Acabo de parlar amb François Hollande i li he desitjat bona sort".

10- "Vull donar les gràcies als francesos que em van escollir per presidir el nostre país durant cinc anys".

Més continguts de

315

Clinton vs. Trump

El duel més insòlit de la història per la presidència dels Estats Units

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT