PRESIDENCIALS FRANCESES
Internacional 06/05/2012

"Ara em convertiré en un francès més": l'adéu de Sarkozy en 10 frases

El president sortint ha anunciat que es retira de la primera línia política pocs minuts després de tancar-se les urnes a França

Ara
2 min
Nicolas Sarkozy en el seu discurs de comiat. AFP

BarcelonaNicolas Sarkozy ha abandonat abans de saber els resultats oficials. Amb els sondejos n'ha tingut prou. Després de reunir-se amb el cercle més proper del partit s'ha dirigit als seus seguidors a la seu de l'UMP. En pocs minuts ha reconegut la victòria de François Hollande i s'ha acomiadat de la primera línia de la política. Recollim 10 frases significatives de l'últim discurs de Sarkozy, l'home que, amb Angela Merkel, ha abanderat l'Europa de l'austeritat.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

1- "S'obre una nova època. Des de fa deu anys –són ja deu anys– he tingut responsabilitats governamentals, ara el meu compromís amb el meu país serà diferent".

2- "No he aconseguit que una majoria doni suport a les idees que he defensat. Sóc un home que assumeix les seves responsabilitats, sóc el president, he estat el cap i quan hi ha una derrota sóc el que he d'assumir les meves responsabilitats".

3- "Em disposo a convertir-me en un francès entre els francesos. Mai podré tornar-vos tot el que m'heu donat".

4- "He fet tots els possibles per protegir els francesos i perquè surtin millor de la crisi. Me'n vaig amb l'amor a França més gran possible".

5- "He fet tots els possibles per guanyar, però no he aconseguit convèncer la majoria dels francesos".

6- "S'obre una nova època i durant aquesta nova època seguiré sent un de vosaltres. Podeu comptar amb mi per defensar les nostres idees i les nostres conviccions, tot i que el meu lloc no podrà ser el mateix".

7- "Penseu en França, penseu en la seva unitat".

8- "Doneu aquesta nit la imatge d'una França que no abaixa el cap, democràtica, oberta, una França que no mira a l'altre com un enemic. Una França que sap reconèixer la derrota".

9- "No em comportaré com aquells que he combatut. Acabo de parlar amb François Hollande i li he desitjat bona sort".

10- "Vull donar les gràcies als francesos que em van escollir per presidir el nostre país durant cinc anys".

stats