Publicitat
Publicitat

Estats Units

Un òvul fecundat podria ser considerat persona a Mississipí

L'estat nord-americà vota dijous per decidir si es canvia la definició de "persona". Si s'aprova l'esmena, l'avortament serà considerat legalment un assassinat

Mississipí podria convertir-se dijous en el primer estat nord-americà a considerar que un òvul fertilitzat és una persona. La decisió convertiria l'avortament en un assassinat.

La controvertida esmena serà sotmesa a referèndum dijous vinent, el mateix dia en què l'estat escull un nou governador i un nou fiscal general. Si s'aprova l'esmena, la definició de persona passarà a ser "qualsevol ésser humà des del moment de la fertilització, clonació i el seu equivalent funcional".

Mississipí es convertiria així en el primer estat que criminalitza l'avortament, legal als Estats Units des de 1973, i també començaria a limitar la fertilització "in vitro" i altres sistemes de control de la natalitat.

"Només preguntarem per la clau de la qüestió, que és: És una persona o no? Déu diu que sí i la ciència ho ha confirmat", deia el principal impulsor de l'esmena, Les Riley, al rotatiu Washington Post.

Riley és pare de deu nens i fundador de Personhood Mississippi, la plataforma responsable de la campanya, inspirada en part pel moviment ultraconservador Tea Party i que s'oposa a l'avortament fins i tot en casos extrems, com els de violació, incest o si a la vida de la mare corre perill.

Una dotzena d'estats debaten iniciatives similars, entre ells Alabama, Arkansas i Geòrgia, però l'organització de Riley assegura que en cap d'ells hi ha tantes possibilitats com a Mississipí, un estat molt religiós que només compta en tot el seu territori amb una clínica que practiqui avortaments.

Etiquetes

Més continguts de

315

Clinton vs. Trump

El duel més insòlit de la història per la presidència dels Estats Units

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT