ISRAEL
Internacional 05/12/2010

L'incendi del mont Carmel, sota control

35 mitjans aeris intervenen en les tasques d'extinció del foc, que ha generat crítiques del sector laborista del govern a l'actuació d'Interior, del partit ultraortodox Shas

Agències
1 min

Tirat Carmel p { margin-bottom: 0.21cm; } Les autoritats israelianes asseguren que han controlat l'incendi forestal que ha cremat durant quatre dies al nord del país. Bombers i 35 efectius aeris, dels quals 24 provinents de setze països, han dominat els principals focus del foc, ha provocat la mort de 41 persones.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Tot i això, el primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, comença a fer front a les crítiques per les conseqüències de l'incendi forestal del mont Carmel, que ha cremat més de 5.000 hectàrees al nord del país. A més de la classe política i experts, els membres mateixos del govern de coalició de Netanyahu, com el Partit Laborista, han qüestionat la gestió de l'operatiu. Les crítiques van dirigides al ministeri d'Interior, que gestiona el partit ultraortodox Shas.

En les tasques d'extinció ha estat crucial un avió de grans dimensions procedent dels Estats Units. En aquestes feines també s'han afegit tres camions de bombers de Palestina.

La policia ha detingut dues persones que presumptament haurien provocat l'incendi forestal per una negligència. Se'ls acusa de no haver apagat un foc de camp que ha portat al desastre posterior.

stats