Internacional 26/11/2012

Els opositors denuncien la mort de 10 nens en un atac del govern sirià

L'atac ha tingut lloc a la localitat de Deir al-Asafir controlada pels rebels, a 12 km de Damasc. L'exèrcit sirià ha utilitzat bombes de dispersió prohibides per un tractat de les Nacions Unides l'any 2010

Reuters
1 min
Captura de pantalla del vídeo que s'ha enregistrat de l'atemptat

AmmanUn atac aeri del govern sirià al poble de Deir al-Asafir controlat pels rebels a 12 km de Damasc ha matat a 10 nens que estaven jugant a l'aire lliure segons diversos activistes de l'oposició. Les seqüències d'un vídeo mostren com residents del poble recollien els cossos dels joves afectats per la metralla.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"Cap de les víctimes tenia més de 15 anys" ha dit Abu Kassem, un dels activistes del poble. "No hi havia combatents dins de Deir al-Asafir quan es va produir l'atemptat. Ha estat un bombardeig indiscriminat", ha afegit.

Abu Kassem ha dit que les bombes llançades pels avions de combat eren les conegudes com bombes de dispersió. "N'hem recollit 70", ha confirmat. Les autoritats sirianes però, no han fet cap comentari sobre aquest atac, malgrat que els mitjans oficials han dit que l'exercit ha dit que va llençar una ofensiva per "netejar" la zona de terroristes.

A principis de mes, el cap de la ONU d'Assumptes Polítics ha informat al Consell de Seguretat d'informes que apuntaven al fet que l'exèrcit sirià ha utilitzat bombes de dispersió durant la lluita que ja dura més de 20 mesos.

L'exèrcit sirià ha negat un informe de 'Human Rights Watch' publicat a l'octubre on s'apuntava també a l'ús de bombes de dispersió, explicant que Síria no posseeix aquest tipus d'armes.

Les bombes de dispersió estan prohibides per un tractat de Nacions Unides de 2010, tot i que Síria, Israel, Rússia i Estats Units no van firmar aquest pacte.

stats