Mèdia 06/05/2013

TV3 estrena aquest dimarts 'Hola, Europa!', la continuació d''Adéu, Espanya?'

En el documental, una trentena de personalitats reflexionen sobre la situació política de Catalunya i el dret a l'autodeterminació

Acn
2 min
El documental de 'Sense Ficció', 'Hola, Europa!'

BarcelonaTV3 estrena aquest dimarts 'Hola, Europa!', un documental en què una trentena de polítics, filòsofs, periodistes, eurodiputats, sociòlegs i economistes reflexionaran sobre el dret a l'autodeterminació i la situació política que viu Catalunya. Aquest documental tanca la trilogia que va començar amb 'Adéu, Espanya?' i va continuar amb 'Això no funciona, o potser sí?'.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La cinta, que s'emetrà en el marc del 'Sense Ficció' i que dirigeix M. Dolors Genovès, també fa un recorregut per tot el territori català des de l'estany de Sant Maurici i el Cap de Creus fins a les quatre capitals catalanes. "Aquest documental és tot ell una reflexió sobre el moment d'ara, ni s'avança ni fa retrospectiva, i els testimonis parlen sobre els reptes i dificultats, sobre els catalans i les nostres famílies", ha declarat Genovès.

Després de saber que un 80% dels diputats al Parlament donen suport a una consulta i un 55% dels catalans ha manifestat la seva voluntat de donar suport a una Catalunya amb estat propi, 'Hola, Europa!' indaga sobre les raons d'aquest posicionament. "Els títols dels dos documentals anteriors duien un interrogant; a aquest hi he volgut posar una exclamació de futur, que és un punt d'optimisme", ha apuntat Genovès.

'Hola, Europa!' contra el discurs de la por

El documental pretén rebatre amb arguments deu qüestions del discurs de la por: llengua, cultura, pensions, llum, boicot, el cost, telecomunicacions, euro, aranzels, nacionalitat, el deute i l'aigua. A més, aborda temes com ara la qüestió dels diferents models econòmics i territorials que existeixen, les raons de fons de la multitudinària manifestació de l'Onze de Setembre del 2012, la possibilitat d'una Espanya federal, la legalitat del dret a decidir o la visió de la Unió Europea, entre d'altres.

Totes aquestes reflexions vénen d'una trentena de personalitats, totes de Catalunya, com ara Antoni Castells, Antoni Serra Ramoneda, Carles Viver Pi-Sunyer, Ferran Requejo, Joaquim Gay de Montellà, Josep Ramoneda, Jordi Galí, Miquel de Palol, Raül Romeva, Salvador Giner i Salvador Sedó.

'Hola, Europa!' s'estrenarà en el marc del 'Sense Ficció', "complint amb la voluntat del programa de fer dels documentals un espai privilegiat en la primera cadena catalana i en horari 'prime time'", segons ha considerat el seu director, Joan Salvat.

stats