França
Internacional 12/09/2011

França dóna per acabada l'alerta per l'explosió en un magatzem nuclear

L'Agència de Seguretat Nuclear francesa assegura que no hi ha hagut fuita i que la situació de risc ja ha acabat

Agències
1 min
Central Nuclear a França

Codolet (França)França dóna per acabada l'alerta per l'explosió aquest diluns d'un forn de la planta de tractament de residus nuclears de Marcoule al municipi de Codolet, al sud de França, a uns 290 quilòmetres de la Jonquera, segons un comunicat de l'Agència de Seguretat Nuclear de França. L'accident, que ha causat un mort, un ferit greu i quatre de lleus, es temia que podria provocar una fuita radioactiva. Tanmateix, l'organisme encarregat de la seguretat nuclear francesa ha informat que no hi ha hagut cap fuita a l'exterior i que la situació ja es dóna per controlada

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El forn que ha explotat tractava residus poc o molt poc radioactius. Els bombers han extingit el foc provocat per l'explosió, i els treballadors del complex, que han estat confinats unes hores, han sortit ja a l'exterior de la planta. No s'ha establert cap perímetre de seguretat i les autoritats tracten la incidència com un accident industrial més que no un accident nuclear.

El complex de Marcoule no té cap reactor nuclear en marxa sinó que és un centre de recerca que aplega diferents factories que treballen en qüestions relacionades amb l'energia nuclear.

stats