POLÍTICA
Internacional 25/10/2012

Obama situa Espanya com l'exemple de la manca de reacció europea a la crisi

Una vegada més, el president americà contraposa la "celeritat" americana davant la crisi a la inacció europea quan va esclatar la bombolla immobiliària a Espanya

Ara
1 min
Barack Obama, amb Jay Leno

BarcelonaEl president dels Estats Units, Barack Obama, ha tornat a posar Espanya com l'exemple de la mala gestió i la manca de reacció europea davant la crisi. Segons publica aquest dijous El País, Obama ho va dir durant una entrevista al programa de Jay Leno en ser preguntat per la situació econòmica d'Europa. "Europa no va respondre amb la mateixa celeritat que els Estats Units quan va esclatar la crisi".

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

A Espanya, quan va esclatar la bombolla immobiliària, no es va reaccionar amb rapidesa. I com a conseqüència d'això, ha tingut problemes per obtenir préstecs". A més, va assegurar que els Estats Units estan col·laborant en l'elaboració d'un "programa creïble" per a Europa.

No és el primer cop

No és el primer cop que als Estats Units es posa Espanya com a mal exemple de gestió econòmica. L'aspirant republicà a president dels EEUU, Mitt Romney, el va fer servir, sense anar més lluny, en el primer debat presidencial amb Obama, a principis de mes.

stats