Internacional 02/09/2013

Washington va espiar les comunicacions dels presidents del Brasil i Mèxic

Dilma Rousseff i Enrique Peña Nieto eren l'objectiu d'escoltes de la NSA, segons una nova filtració de l'extècnic de la CIA Edward Snowden

Ara
1 min

BarcelonaL'Agència de Seguretat Nacional nord-americana (NSA, per les seves sigles en anglès) va espiar les comunicacions dels governs del Brasil i Mèxic, segons va informar el columnista de 'The Guardian' Glenn Greenwald en un programa a la brasilera Globo TV diumenge passat.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El periodista va assegurar que documents secrets filtrats per Edward Snowden demostraven que agents nord-americans havien espiat les comunicacions de la presidenta del Brasil, Dilma Rousseff, i tenien accés al contingut digital que la presidenta consultava. El ministre de Justícia brasiler, José Eduardo Cardozo, ha advertit que "si aquests fets són certs, serien un atac a la sobirania nacional".

La NSA també va llegir els correus del president mexicà, Enrique Peña Nieto, abans de ser escollit. El portaveu del ministre d'Afers Exteriors de Mèxic ha confirmat a France Press que ha vist l'informe, però no ha fet cap altre comentari.

Greenwald és dels pocs periodistes que ha tingut accés als documents secrets filtrats per Snowden.

stats