Internacional 28/12/2012

Mor Norman Schwarzkopf, el comandant nord-americà durant la primera Guerra de Golf

Obama assegura que el seu llegat "perdurarà en una nació que és més segura gràcies al seu servei patriòtic"

Agències
1 min
Norman Schwarzkopf / REUTERS

WashingtonEl comandant dels Estats Units durant la primera Guerra del Golf Pèrsic, Norman Schwarzkopf, ha mort aquest dijous als 78 anys a Tampa (Florida) per motius que no han transcendit.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Schwarzkopf, condecorat amb quatre estrelles, va encapçalar les forces nord-americanes que l'any 1991 van derrotar l'exèrcit iraquià. Veterà de la guerra del Vietnam, era conegut com 'Stormin' Norman, i va dirigir més de 540.000 soldats nord-americans i 200.000 efectius de les forces aliades en una guerra que va durar sis setmanes i que va expulsar de Kuwait l'exèrcit iraquià i Saddam Hussein.

El president dels Estats Units, Barack Obama, ha qualificat Norman Schwarzkopf de nord-americà "original", i ha assegurat que el seu llegat "perdurarà en una nació que és més segura gràcies al seu servei patriòtic".

L'expresident dels Estats Units George H.W. Bush ha assegurat que ell i la seva dona "han plorat la pèrdua d'un vertader patriota americà i un dels grans líders militars de la seva generació", segons un comunicat difós pel seu portaveu.

stats