09/04/2012

No vol pagar impostos? Faci's ric!

2 min

Van vendre'ns l'amnistia fiscal com l'única alternativa per evitar l'augment de l'IVA. Vaja, que amb la condonació del frau en el fons ens feien un favor a vostè i a mi, que paguem els impostos que ens toquen, que no tenim diner negre i que no estafem la societat. Almenys, però, van tenir el detall de no aprovar una llei d'acompanyament segons la qual havíem de donar-los les gràcies situant-nos a quatre grapes amb els pantalons pels turmells. Però, ai las!, resulta que al final la mesura ha resultat ser un altre gran nyap fruit de la improvisació, tal com ens explicava ahir al nostre diari l'Àlex Font (si encara no ho ha llegit, corri ara mateix a fer-ho).

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

El govern Rajoy ha decretat que qui declari ara el diner estafat a la col·lectivitat pagarà un 10% d'impostos sobre aquest capital. Doncs bé, des que va començar la crisi, els que han "regularitzat" els seus fons amagats en paradisos fiscals han tributat entre un 3% i un 7%. Però esperi, que ara ve la part amb què vostè es recargolarà per terra de tant riure: alguns no han pagat ni aquest 7%, ni aquest 3% i ni tan sols el 0%. Sap per què? Doncs perquè els delictes de frau fiscal prescriuen penalment al cap de cinc anys i administrativament al cap de quatre. Això vol dir que els que han demostrat un frau anterior a quatre anys només han pagat per la possible rendibilitat dels calés i zero cèntims pel capital evadit. Què, la hilaritat l'ha esmicolat en diminuts fragments, oi? Doncs reservi's una riallada perquè alguns d'aquests han arribat a demanar... devolucions d'impostos per regularitzar els fons defraudats! In-su-pe-ra-ble!

Per tant, deixi de ser un pobre (o una pobra) imbècil que guanya prou poc per pagar aquest 2012 un IRPF del 24,75% si ingressa fins a 17.707 euros, un 40% si ingressa entre 33.007 i 53.407 euros i un 51% si guanya entre 120.000 i 175.000 euros. Faci's ric (o rica), evadeixi, i encara serà més ric (o rica)!

stats